Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

„Sat istine“ na Sokolovcu

Održan „Sat istine“ na Sokolovcu

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 345

 U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je na brdu Sokolovac održan sat povijesti za gotovo tri stotine požeških osnovnoškolaca. Projekt „Sat istine“ uspješno se provodi već deset godina, a kroz njega se učenicima osmih razreda pokušava približiti istina o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, posebno na području Požeštine.

- Zahvalni smo svima na odazivu, a posebice ljudima koji su zaslužni za pokretanje ovih predavanja, kao i za njihovo održavanje kroz sve godine – kazao je u pozdravnoj riječi predsjednik Udruge Krešimir Pavelić koji je zaslužnim pojedincima uz ovaj jubilej uručio zahvalnice.

 

Krešimir Pavelić

 

„Satu istine“ prisustvovali su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon, general-bojnik Jozo Miličević, inače ratni zapovjednik 1. gardijske brigade Tigrovi, te predstavnici udruga proisteklih iz rata.

Domovina se branila hrabro i pošteno sa iskrenim domoljubljem i ta slavna vremena se ne trebaju nikad zaboraviti niti dovoditi u pitanje. Drago mi je što ste ovdje da čujete što su vaši preci za vas napravili i da shvatite da danas uživamo žrtvu najboljih od nas. Mi, političari, na sebe moramo preuzeti obvezu da majke, roditelji, a ponajprije djeca naših heroja ne budu zaboravljena. – poručio je okupljenima gradonačelnik Puljašić.

Darko Puljašić

„Sat istine“ projekt je umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Marija Kalana koji je kao sudionik Domovinskog rata uz prezentaciju iz prvog lica znao prenijeti iskustva i živote branitelja u ta teška vremena.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?