Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Najavljen program Međunarodnog dana muzeja

Najavljen program Međunarodnog dana muzeja

Od 1977. godine u organizaciji ICOM-a 18. svibnja obilježava se Međunarodni dan muzeja.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 220

Obilježavanjem ovog dana željela se poslati poruka o važnosti muzeja kao mjesta kulturne razmjene, muzejima koji pridonose, obogaćuju i razvijaju međusobno razumijevanje, suradnju i mir među narodima. Prošle godine u obilježavanju Međunarodnog dana muzeja sudjelovalo je više od 40 000 muzeja u 158 zemalja.

Tema ovogodišnjeg dana muzeja je: „Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“, odnosno muzej je definiran kao mjesto susreta gdje se potiče suradnja i povezivanje s drugim ustanovama, ali i središnje mjesto lokalne zajednice koje čuva i brine o materijalnoj i nematerijalnoj baštini.

Ravnateljica Muzeja Mirela Pavličić Hain najavila je program

Mirela Pavličić Hein

00:22 Mirela Pavličić Hein

U suradnji s UO Plesnom radionicom Ilijane Lončar požeškoj javnosti I predstavit će se i fotograf Mladen Božičković fotografskom  izložbom

00:32 Mirela Pavličić Hein

Umjetnička organizacija  Plesne radionice Ilijane Lončar,  po drugi put sudjeluje u obilježanaju Međunarodnog dana Muzeja

Ilijana Lončar

00:43 Ilijana Lončar

Plesna pedagoginja Iljana Lončar  istaknula koliko je teško zapravo fotografirati plesače ,odnosno pokret

00:30 Ilijana Lončar

Uz plesni program UO Plesne radionice Ilijane Lončar, fotograf Mladen Božičković će snimiti fotografiju iz zraka, tzv. „milenijsku fotografiju“ s motivom 95. kojom Gradski muzej Požega želi obilježiti 95. godina svog postojanja. Požeški muzealci pozvali su građane Požege, da se odazovu njihovom  pozivu i budu dio  priče i povijesti, da budu prisutni na fotografiji i tako stvaraju zajedničke uspomene s Muzejeom. 

00:22 Mirela Pavličić Hein

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?