Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tehnička škola u Požegi domaćin je Državnog natjecanja i smotre Opisujemo sustave

Tehnička škola u Požegi domaćin je Državnog natjecanja i smotre Opisujemo sustave

Tehnička škola u Požegi bila je domaćin Državnog natjecanja i smotre „Opisujemo sustave“ 2019. koje je održano 16. i 17. travnja 2019. godine

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 478

Tehnička škola u Požegi bila je domaćin Državnog natjecanja i smotre „Opisujemo sustave“ 2019. koje je održano 16. i 17. travnja 2019. godine. Organizatori natjecanja bili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko interdisciplinarno društvo.

Natjecanje je svečano otvoreno u utorak, a prisustvovali su mu gradonačelnik Požege Darko Puljašić, zamjenik župana Vedran Neferović te učenici i mentori, sudionici natjecanja.

- Naša škola već deset godina sudjeluje u ovom natjecanju, a ove godine nam je pripala čast da budemo domaćini. Ovdje je dvadeset učenika koji su svoje radove pisali vezano uz teme u kojima obrađuju sustava, a cilj je povezati različite predmete, uz onaj na koji su se usredotočili. Naglasak moraju imati na uzročno-posljedičnom dijagramu, imati pojedine varijable sustava i upisivati kako se one izmjenjuju, odnosno utječu jedna na drugu. – pojasnila je prof. Marina Mirković.

Poslije otvorenja uslijedilo je rješavanje zadataka za sve natjecatelje te okrugli stol za mentore i povjerenstvo natjecanja. Drugi dan natjecanja i smotre sastoji se od javnih izlaganja učeničkih radova pred Povjerenstvom. Ove godine ukupno se natjecalo dvadeset učenica i učenika iz cijele Hrvatske.

Predstavnik Tehničke škole na natjecanju i smotri je Robert Martinović, učenik trećega razreda- smjer tehničar za računalstvo, a mentorica mu je prof. Marina Mirković.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?