Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

PANORA - potpisivanje Ugovora s malim poljoprivrednicima

PANORA - potpisivanje Ugovora s malim poljoprivrednicima

Među potpisnicima je i 6 projekata, koje je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA.

Autor: RVA/Panora
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 351

 

Započelo potpisivanje Ugovora s malim poljoprivrednicima – među njima i poljoprivrednici iz Požeško-slavonske županije. Prošle srijede  10.travnja potpisani su ugovori vrijedni ukupno 34,4 milijuna kuna, odnosno svakom poljoprivredniku odobreno je po 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. 

Među potpisnicima je i 6 projekata, koje je izradio Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije – PANORA.  Riječ je o poljoprivrednicima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj  novac iskoristiti za ulaganja u razne  aktivnosti na svojim OPG-ovima.

 

 Naime, sredstva u okviru operacije 6.3.1. namijenjena su pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održiv razvoj, rast i povećanje konkurentnosti. Mali poljoprivrednici će tako financirati kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, zatim graditi i opremati prostore u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade. 

 

Ugovore je potpisalo prvih 309 korisnika, dok je osiguran iznos za 3082 korisnika te se iz Panore nadaju  više desetaka odobrenih projekata koje je pripremila agencija.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?