Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Svjetski dan zdravlja: Primarna zaštita mora biti dostupna svima

Zavod za javno zdravstvo kroz godinu provodi niz javnozdravstvenih akcija

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 440

Zavod za javno zdravstvo kroz godinu provodi niz javnozdravstvenih akcija. Prijepodne su u suradnji s Domom zdravlja Požeško-slavonske županije i Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu u središtima Požege, Pleternice, Kutjeva, Velike i Čaglina omogućili provjeru različitih rizičnih faktora: mjerenje krvnog tlaka, vrijednosti šećera u krvi i savjetovanje o zdravom životnom stilu uz osvrt na mentalno zdravlje te su provjerili je li našim sugrađanima dostupna zdravstvena zaštita.

Ovogodišnji Svjetski Dan Zdravlja, koji se obilježava u nedjelju 7. travnja, ističe važnost univerzalnog zdravstvenog osiguranja za sve i dostupnost primarne zdravstvene zaštite.

Danijela Štimac, profesorica sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu došla je sa studentima posljednje šeste godine u okviru kolegija Zdravlje u zajednici.

00:42 Danijela Štimac

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević progovorio je o motu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja.

00:20 Mato Matijević

Ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višaticki izrazio je zadovoljstvo što se današnja akcija provodila ne samo u Požegi nego u još dva grada i općine s područja Požeštine.

00:47 Marijan Višaticki

Voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević ističe da kao društvo možemo pratiti napredak ili nazadovanje prema onome koliko smo osjetljivi na najranjivije.

00:57 Jasmina Kovačević

Prostora za optimizam ima, dodaje Kovačević, ali uz sav napredak je važno ne zaboraviti na one koji nisu zdravi ili imaju neke probleme. Jedna od studentica je i Mirisa Tokić, kojoj izravan rad s ljudima pomaže u završnici studentskog obrazovanja.

00:30 Mirisa Tokić

Polovica svjetske populacije nema odgovarajući pristup zdravstvenoj zaštiti. U Republici Hrvatskoj svi građani imaju pravo na zdravstveno zaštitu, no ona ipak nije svima dostupna pod jednakim uvjetima. Važna je informiranost o pravima i obvezama kako građana, tako i svih profesionalaca u sustavu zdravstva. 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?