Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Početna konferencija projekta „Šport uključi, probleme isključi“

Katolička gimnazija s pravom javnosti nositelj je, a NK Dinamo Vidovci – Dervišaga partner u provedbi projekta „Šport uključi, probleme isključi“

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 277

Katolička gimnazija s pravom javnosti nositelj je, a NK Dinamo Vidovci – Dervišaga partner u provedbi projekta „Šport uključi, probleme isključi“. Gotovo milijun kuna vrijedan projekta, od čega Europska unija sufinancira 85%, za cilj ima kroz dvije godine provedbe uključiti u sport minimalno 170 mladih ljudi i djece.

U projekt se mogu uključiti djeca i mlade osobe do 25 godina čiji su roditelji nezaposleni ili su korisnici doplatka za djecu, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili jednoroditeljskih obitelji, djeca i mladi iz obitelji s troje ili više djece te oni s problemima u ponašanju kao i djeca s teškoćama u razvoju. Uključiti se mogu i mladi od 25 do 29 godina, ako su korisnici stipendije za studente slabijeg socijalnog statusa ili nezaposleni.

Prijepodne je u dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi održana  početna konferencija na kojoj su se okupili dionici projekta kao i brojni gosti, profesori i učenici Katoličke gimnazije.

Ravnatelj škole Ivan Bedeničić smatra da je ovim projektom napravljen jedan korak više. Zahvalio je svima koji su podupiru projekt.

00:38 Ivan Bedeničić

Tomislav Čabraja, predsjednik NK Dinama istaknuo je da je nogomet najzastupljeniji sport po broju klubova i natjecatelja te izrazio zadovoljstvo što su se u projekt uključili brojni mladi ljudi.

00:46 Tomislav Čabraja

Projekt ima i potporu Grada Požege, kao i svaki drugi projekt koji osigurava budućnost u ovom gradu, rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

00:46 Darko Puljašić

Osim škole sporta u nogometu, gimnastici, atletici i plivanju, po prvi puta će u Požegi biti organizirana i škola penjanja, za čije potrebe će u dvorištu Katoličke gimnazije biti postavljenja umjetna stijena, jedna od najvećih u Hrvatskoj. Projekt je potom predstavio voditelj projekta Bruno Budimir. Svi zainteresirani mogu više informacija pronaći na web stranici sport-ukljuci.eu

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?