Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Erasmus+: Slavonske narodne nošnje na Siciliji

Četvero učenika i dvije profesorice Ekonomske škole Požega boravili su na talijanskom otoku Siciliji, kroz Erasmus+ projekt "Moja kultura - tvoja kultura - naša kultura"

Autor: RVA/ Jelena Kovačević
Fotografija: Ekonomska škola Požega
Datum:
Broj pregleda: 232

Četvero učenika, Karla Samaržija iz 1.a razreda, Matej Grbeš iz 2.a te Ana Pavlović i Tomislav Marić iz 3.h i dvije profesorice Ekonomske škole Požega, Jelena Kovačević i Marija Šag Sadilek, boravili su na talijanskom otoku Siciliji, u gradu Partinico, gdje su sudjelovali u drugoj mobilnosti Erasmus+ KA2 projekta „Moja kultura - tvoja kultura - naša kultura“, koji se bavi razmjenom kulturnih tradicija različitih partnerskih zemalja - Italije, Turske, Grčke, Portugala, Rumunjske i Hrvatske.

Tema talijanskog susreta bila je narodni ples i nošnja. Svaka je zemlja predstavila svoj karakteristični ples:  dvoje je učenika bilo odjeveno u tradicionalnu odjeću, a drugih je dvoje pojasnilo i prezentiralo porijeklo i značenje plesa te pojedine dijelove nošnje.

Sudionici mobilnosti imali su priliku posjetiti Palermo, Monreale, Agrigento, Sciaccu, Erice, solane Mothia, Marsala, Terrasini, Balestrate i naravno Partinico.

Suze u očima učenika i nastavnika u vrijeme pozdravljanja još su jednom pokazale da kulturne ili vjerske razlike ne mogu biti prepreka mirnom suživotu, već su izvor kulturnog obogaćivanja i prijateljstva. Sljedeća je mobilnost u Vila Real de Santo António u Portugalu u svibnju 2019.,  gdje će tema biti slikanje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?