Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

KEMPFOVCI S DRŽAVNOG NATJECANJA KUĆI DONIJELI ČAK 6 MEDALJA

Iako na ovakvim natjecanjima rezultati nisu uvijek u prvom planu, naši su učenici i ove školske godine ostvarili gotovo nevjerojatne rezultate, a pogotovo kad se uzmu u obzir vrlo skromni uvjeti u kojima se već nekoliko godina snalaze i spremaju za državna prvenstva

Autor: RVA/OŠ Julija Kempfa
Fotografija: RVA/OŠ Julija Kempfa
Datum:
Broj pregleda: 541

Učenici OŠ Julija Kempfa nastupili su u Poreču od 20. – 22. ožujka 2019.g., na državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama u atletici. Ove godine nastupio je rekordan broj učenika iz cijele Republike Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, iz čak 62 osnovne i srednje škole učenika s intelektualnim teškoćama, centara za odgoj i obrazovanje i redovnih škola.

Iako na ovakvim natjecanjima rezultati nisu uvijek u prvom planu, naši su učenici i ove školske godine ostvarili gotovo nevjerojatne rezultate, a pogotovo kad se uzmu u obzir vrlo skromni uvjeti u kojima se već nekoliko godina snalaze i spremaju za državna prvenstva. No, na muci se poznaju junaci..! Tako su naši talentirani i još više uporni i vrijedni učenici, uz pomoć svojih učitelja i mentora, osvojili dvije srebrne i četiri brončane medalje.

Učenici su se natjecali u kategorijama lake i umjerene intelektualne teškoće i raspoređeni u dvije skupine po kronološkoj dobi, rođeni 1998.-2003.g. i rođeni 2004.g. i mlađi.

Naši su učenici nastupili u nekoliko pojedinačnih atletskih disciplina i tri učenika u jednoj zajedničkoj štafeti*, te ostvarili slijedeće rezultate:

 

VALENTINA NOVINC:  2. MJESTO – TRČANJE NA 300 M,   3. MJESTO (OD 27) – SKOK U DALJ S MJESTA

MARIJA VUKOJA*:  2. MJESTO (OD 12)– BACANJE LOPTICE, 3. MJESTO (OD 8) – ŠTAFETNA IGRA*, 13. MJESTO (OD 16) – TRČANJE NA 60 M

ANTONIO BAREŠIĆ*: 3. MJESTO – TRČANJE NA 400 M,  3. MJESTO (OD 8) – ŠTAFETNA IGRA*, 4. MJESTO (OD 22) – BACANJE LOPTICE

VIKTORIJA MATIŠIĆ:  3. MJESTO – TRČANJE NA 300 M, 9. MJESTO (OD 37) – BACANJE LOPTICE                               

PETAR MATIĆ*:  3. MJESTO (OD 8) –  ŠTAFETNA IGRA*,  6. MJESTO (OD 22) – BACANJE LOPTICE

LUKA PERIĆ:  33. MJESTO (OD 58) – TRČANJE NA 80 M, 33. MJESTO (OD 45) – BACANJE LOPTICE

Mentori našim učenicima bili su magistri kineziologije i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture Dario Pisker i Alen Ivanović.

 

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?