Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Apsolutna dominacija Požežana na međunarodnom natjecanju u Subotici (Srbija)

Čestitamo svim učenicima, nastavnicima i korepetitorima i želimo im puno uspjeha u radu!

Autor: RVA/Bernarda Mautner GŠP
Fotografija: RVA/Glazbena škola Požega
Datum:
Broj pregleda: 371

Muzička škola Subotica 25. i 26. ožujka 2019. godine bila je domaćin 6. međunarodnog natjecanja tamburaša. Natjecanje se održava u suorganizaciji Glazbene škole Požega, Muzičke akademije u Zagrebu te Festivala bunjevački pisama.Prvog je dana održano natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola u prvim, drugim i trećim kategorijama solista Prim/Bisernica i Basprim/Brač. Članovi ocjenjivačkog suda za Prim/Bisernicu bili su Veljko Valentin Škorvaga (predsjednik), Milan Pridraški i Marina Kovač, dok su za Basprim/Brač to bili Mira Temunović (predsjednica), Marijan Paurić i Vladimir Međeši. Natjecanje je započelo u 12 sati, a već prvoga dana naši su osnovnoškolci briljirali – osvojili su čak 6 prvih nagrada.

Gran Prix za osnovnu školu započeo je u 17:45 sati u koncertnoj dvorani Muzičke škole Subotica. Za ovu se nagradu natječu tri najbolje ocijenjena kandidata u regularnom dijelu natjecanja toga dana te izvode jednu kompoziciju po vlastitom izboru. Naša Antea Glavaš, učenica 4. razreda, preuzela je svoj Grand Prix pehar potpuno preplavljena emocijama.Drugi dan natjecanja, za srednje glazbene škole i studente akademija, započeo je u 9:00 sati. Radi se o četvrtim, petim i šestim kategorijama za soliste Prim/Bisernica i Basprim/Brač te prvim i drugim kategorijama za komorne sastave. Članovi ocjenjivačkog suda za Prim/Bisernicu bili su Veljko Valentin Škorvaga (predsjednik), Milan Pridraški i Helena Harviljčak, a za Basprim/Brač: Mira Temunović (predsjednica), Marijan Paurić i Sanja Drakulić. Naš Dominik Milošević, učenik 4. razreda srednje glazbene škole, jedini je među svim solistima osvojio maksimalnih 100,00 bodova u regularnom dijelu natjecanja.

Dominik je, osim maksimalnim brojem osvojenih bodova, konkurenciju pomeo osvojivši i Grand Prix za izvedbu Varijacija na temu Mar Djandja, a istoga dana Komorni sastav Glazbene škole Požega zaključio je ovu dominaciju osvojivši i treći Grand Prix za Požegu.

Čestitamo svim učenicima, nastavnicima i korepetitorima i želimo im puno uspjeha u radu!

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?