Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Na prvi dan proljeća iz učionice u prirodu!

Dan integrirane nastave učenici 1.a razreda OŠ Julija Kempfa iz Požege, sa učiteljicama Marijom Rabić i Kristinom Brus-Klaić, proveli su u Velikoj, u JUPP Papuk kao „Mali papučki istraživači“!

Autor: RVA/PP Papuk
Fotografija: RVA/PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 466

Iznimno smo ponosni što sve više učitelja prepoznaje vrijednost terenske nastave  tijekom koje djeca upijaju znanje slikom, zvukom i osobnim doživljajem prirode.  Danas smo, na prvi dan proljeća, ugostili učenike 1.a razreda OŠ Julija Kempfa iz  Požege čija je učiteljica,  Marija Rabić, nastavnu jedinicu iz Prirode i društva:  „Proljeće“, povezala s prvim danom proljeća  - 21.03., koji je ujedno i Dan šuma, a  22.3. - Dan voda i odlučila, svojim  prvašićima, teoretski stečeno znanje u učionici, produbiti doživljaje promatranjem i uočavanjem promjena u prirodi koje se javljaju s proljećem.

„Djeca su uvijek rado viđeni gosti našeg Parka prirode Papuk, a nadamo se da smo im pružili iskustvo koje će dugo pamtiti. Zahvalni smo im na pozitivnoj energiji koju su nam prenijeli koja je možda najbolji uvod u ovo novo godišnje doba“, izjavio je ravnatelj JU PP Papuk Alen Jurenac.

Djeca su vlakom došla u Veliku gdje su ih, ispred Općine Velika, dočekali načelnik općine Vlado Boban i predsjednik TZ Tomislav Galić, a ispred JU PPP, ravnatelj,  Alen Jurenac. „Drago nam je da smo imali mogućnost biti domaćini učenicima prvog razreda OŠ Julija Kempfa iz Požege i da su odabrali baš Veliku i Park prirode Papuk za svoju terensku nastavu baš na prvi dan proljeća, drago mi je da su mogli uživati u ljepotama Parka prirode, ponešto naučiti, ali i igrati se i uživati u netaknutoj prirodi“, izjavio je načelnik općine Velika Vlado Boban.

U Kampu Duboka, učenike je preuzeo stručni tim JUPPP: glavna čuvarica prirode Gordana Kukić, biolog Marko Doboš i čuvar prirode Miro Mesić. Nakon uvodnog predavanja glavne čuvarice prirode, mali istraživači su se uputili do  Veličkog starog grada. Tijekom šetnje imali su, naravno, pregršt pitanja na koja su im stručne osobe Parka s radošću odgovarale. Nakon kratkog odmora, učenici su se spustili do Kampa Duboka gdje su dobili prigodne radne materijale JU PPP,  izrađene i prilagođene za prvi razred osnovne škole,  prema kojima je učenicima terensku nastavu predavao biolog Doboš.„Cilj terenske nastave je, u neposrednom doticaju s prirodom, njezinim objektima i fenomenima, poticati cjeloviti razvoj djeteta. Nastavne zadaće odnose se na sva razvojna područja djeteta, ostvaruju se integrirano kroz različite aktivnosti i sadržaje“, istaknula je učiteljica Rabić. Nakon edukativnog dijela terenske nastave svim učenicima su podijeljene diplome za uspješno usvajanje znanja u Parku prirode Papuk.

Predsjednik Turističke zajednice Velika je ispred Općine Velika, ugostio male papučke istraživače  u prostorijama Nogometnog stadiona gdje im je Općina pripremila okrjepu, nakon koje su obišli teretanu, saunu  i ostale popratnih sadržaje stadiona te im omogućila sportske aktivnosti na terenu.„Najljepše je imati ovako iskrene i posebno vesele i razigrane turiste kao što su učenici prvog A razreda OŠ J.Kempfa. Nadam se da su ovaj prvi dan proljeća proveli onako kako su samo mogli poželjeti, a mislim da su vožnja vlakom, boravak u kampu Duboka, na stadionu u Velikoj, upoznavanje sa Parkom prirode i Općinom Velika pridonijeli tome da kroz igru i veselje ponešto i nauče“, rekao je predsjenik TZ Velika Tomislav Galić.

Na kraju su  izašli na nogometni teren i kao pravi nogometaši zabili koji gol!!

„Dan terenske nastave bio nam je neprocjenjiv, što se vidi i na licima mojih učenika „Malih papučkih istraživača”. S nestrpljenjem čekamo sljedeći prigodan datum za terensku nastavu koju  jedva čekamo ponoviti– izjava je učiteljice Marije Rabić na rastanku. Upravo nam je ova  izjava učiteljice i sretna lica  naših „Malih papučkih istraživača“, najveća potvrda da to što radimo-radimo dobro i veliki poticaj da nastavimo raditi  sa još većim entuzijazmom.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?