Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Reciklažno dvorište uskoro kreće s radom, gradonačelnik najavio velike kazne za sve koji otpad budu odlagali nezakonito

Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta doprinosi se povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega opasnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila te glomaznog komunalnog otpada

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 631

Završnom konferencijom dovršen je projekt Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Požege. Nositelj ovog 5 milijuna kuna vrijednog projekta je Grad Požega, od čeka je 4,2 milijuna kuna sufinancirano sredstvima Europske unije. Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta doprinosi se povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište, prije svega opasnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila te glomaznog komunalnog otpada.

Kroz projekt je izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište te je provedeno informiranje građana o korištenju reciklažnog dvorišta i pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima. Gradonačelnik Darko Puljašić izrazio je nadu da će reciklažno dvorište u Industrijskoj ulici, kojim će upravljati Komunalac Požega, uskoro otvoriti vrata. Važna je i edukacija stanovnika, smatra gradonačelnik.

00:51 Darko Puljašić

Direktor Komunalca Požega Anto Bekić izrazio je zadovoljstvo što će reciklažno dvorište biti uskoro u punoj funkciji, nakon četiri godine otkad su krenuli s pripremama i susretali se s nizom administrativnih prepreka.

00:57 Anto Bekić

Bekić dodaje da je otpad prije dovoza u reciklažno dvorište potrebno rasporediti na vrste otpada i na samom reciklažnom dvorištu otpad odložiti razdvojeno. Reciklažnim dvorištem će se, smatra Bekić, smanjiti broj divljih odlagališta, bit će smanjena količina otpada na odlagalištu i povećati se sustav recikliranja, jer do 2020. godine 50% otpada mora se odvojiti, a u čemu će reciklažno dvorište svakako znatno pomoći.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?