Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nakon više od dva desetljeća obnovljen središnji križ podignut hrvatskim braniteljima 1995. godine

Grad Požega je odlučio prošle godine sanirati i zaštititi križ, popraviti metalne elemente kipa, obložiti kamenom stube i postament križa te postaviti betonsku galanteriju ispred križa. Ugrađena je i podna rasvjeta te će križ biti osvijetljen u večernjim satima

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 293

Zub vremena ostavio je traga na središnjem križu požeškog groblja sv. Ilije, podignutom 1995. godine hrvatskim braniteljima. Nakon više od dva desetljeća bila su uočena veća oštećenja nastala zbog vremenskih neprilika i atmosferskih utjecaja.

Stoga je Grad Požega s upraviteljem groblja tvrtkom Komunalac Požega odlučio prošle godine sanirati i zaštititi križ, popraviti metalne elemente kipa, obložiti kamenom stube i postament križa te postaviti betonsku galanteriju ispred križa. Ugrađena je i podna rasvjeta te će križ biti osvijetljen u večernjim satima.

Radovi su financirani s 200 tisuća kuna iz proračuna Grada Požege te s 50 tisuća kuna sredstava Komunalca Požega.

„Iznimno smo zadovoljni što smo nakon nekoliko godina razmišljanja o procesu ove vrlo složene restauracije uspjeli u dogovoru s gradom izvršiti radove“, rekao je prigodom otvaranja Anto Bekić, direktor Komunalca Požega.

„Grad Požega smatra da je krajnje vrijeme da se obnovi ovaj križ koji predstavlja sve one drage ljude koji su svoje živote dali za Hrvatsku i to je najmanje što možemo za njih učiniti. On danas izgleda lijepo, oni su ti i zaslužili“, izjavio je Darko Puljašić, gradonačelnik Požege te svečano predstavio obnovljeni križ.

Uz predstavnice Grada Požege, svečanosti je bio nazočan i zamjenik župana Vedran Neferović, dužnosnici s područja Požeštine, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, ustanova i drugi.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?