Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Učenici Ekonomske škole Požega na ovogodišnjem WorldSkills Croatia 2019.

Učenici Ekonomske škole Požega na ovogodišnjem WorldSkills Croatia 2019.

VT Konekta koju vode učenici Ekonomske škole Požega s mentoricom Ksenijom Krizmanić - Horvat, predstavit će se na WSC Smotri i sajmu vježbeničkih tvrtki, a na Državno natjecanje iz područja računovodstva plasirala se učenica Valentina Svoboda, 4. b razred s mentoricom Elvirom Volf - Karan.

Autor: RVA/Ekonomska škola Požega/
Fotografija: Ekonomska škola Požega/WSC
Datum:
Broj pregleda: 352

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, te WSC Smotra i sajam vježbeničkih tvrtki, na kojemu će sudjelovati i učenici Ekonomske škole Požega.Nakon provedenog školskog natjecanja na kojemu je sudjelovalo 8 učenika i Međužupanijskog natjecanja, na Državno natjecanje iz područja računovodstva plasirala se učenica Valentina Svoboda, 4. b razred. Natjecanje će se održati kroz 7 modula: Sortiranje i kontiranje preuzetih isprava, Unos podataka u računalni program iz knjigovodstva, Izrada kalkulacija na temelju knjigovodstvenih isprava, Sastavljanje Prijave poreza na dobit, Sastavljanje Računa dobiti i gubitka, Sastavljanje bilance; Sastavljanje Izvještaja o novčanim tokovima. Mentor učenici je Elvira Volf-Karan, dipl. oec.WSC Smotra i sajam vježbeničkih tvrtki, organizira se samo za vježbeničke tvrtke odabrane od strane prosudbenog povjerenstva temeljem uputa i poziva kojeg je pripremilo prosudbeno povjerenstvo, a među ostalima pozvana je vježbenička tvrtka Konekta d.o.o. Ekonomske škole Požega, koju će predstavljati učenici 3. K razreda Antonija Majetić, Antonija Kalizan i Jakov Budimir. Mentor učenicima je Ksenija Krizmanić Horvat, dipl. oec.

Tema ovogodišnje Smotre je „Danas poduzetnici u školskim klupama, a sutra… „

Povjerenstvo je odabralo 15 vježbeničkih tvrtki na temelju zadatka:
1. izraditi promotivni video vježbeničke tvrtke kojim trebaju predstaviti svoju vježbeničku tvrtku i/ili proizvode/usluge vježbeničke tvrtke naglašavajući temu zadatka. Izradom promotivnog video uratka učenici predstavljaju svoja postignuća u razvijanju kreativnosti, inovativnosti, proaktivnosti i poduzetničkih osobina koje će im biti važne u budućem – školovanju, zaposlenju, pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata s ciljem promocije strukovnog obrazovanja.
2. izraditi web stranicu vježbeničke tvrtke

Na WSC Smotri i sajmu vježbeničkih tvrtki učenici će:

1. postaviti štand vježbeničke tvrtke koju, dati povjerenstvu portfolio mapu sa svim primjerima promotivnih materijala,
2. prezentirati proizvode/usluge vježbeničke tvrtke koju predstavljaju,
3. međusobno poslovati s drugim vježbeničkim tvrtkama
4. sudjelovati za okruglim stolom u sklopu sajma na temu zadatka: Danas poduzetnici u školskim klupama a sutra…
5. sudjelovati na završnom javnom izlaganju na kojem će prikazati svoj pripremljeni promotivni video i analizirati sajamsko poslovanje, odgovoriti na pitanja povjerenstva, gospodarstvenika i medija.

Članovi povjerenstva vrednuju prema bodovnim tablicama:
• vizualni identitet štanda i osoblje na štandu,
• sudjelovanje predstavnika vježbeničke tvrtke za okruglim stolom,
• predstavljanje vježbeničke tvrtke na temu zadatka i poslovanja vježbeničke tvrtke te
• poslovnu dokumentaciju.
Učenicima želimo puno uspjeha i dobar plasman.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?