Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

  "Proljeće i zdrava hrana "   - radionica tvrtke Grbić i Obrtničke škole Požega

"Proljeće i zdrava hrana " - radionica tvrtke Grbić i Obrtničke škole Požega

Tvrta Grbić kao i svake godine u proljeće kreće s edukacijama i radionicama pa tako i ove godine.

Autor: RVA
Fotografija:
Datum:
Broj pregleda: 914

Danas je u prostorijama tvrtke , Mlinska 90 održano zanimljivo predavanje-radionica pod imenom  "Proljeće i zdrava hrana "  koju su održali učenici Obrtniče škole Požega smijer Turisitičko-hotelijeski komerrcijalist i kuhar. 
 
 
Tvrta Grbić kao i svake godine u proljeće kreće s edukacijama i radionicama pa tako i ove godine. Drago mi je da smo ugostili učenike Obrtničke škole na na čelu s prof. Andreom Drkulec. Oni su na današnjoj radionici pokazali sve ono što su u proteklim danima prikupili u prirosi od samoniklog bilja od srimuša do maotvilca. Od tih  su biljaka  za danas pripremili jednostavna jela koja su upotpunili s bučinim uljem i nekim drugim dodatcima. Proljeće se budi i trebamo početi razmišljati što jedemo, kakva je to hrana i da uz  mala finencijska sredstva i uz bilje iz prirode možeme bitno poboljšati svoju ishranu. 
 
 
Profesorica Drkulec je rekla da su učenici pripremili svojevrsnu zaboravljanu hranu od samoniklog bilja koje su sami prikupili po našim požeškim poljima i šumama.  Što se pripremalo prije i što bi se moglo pripremiti danas  kao zdrava hrana i zdravi obrok , pokazali su učenici Obrtničke škole.
 
00:54 Andrea Drkulec
 
Na radionici su se predstvaili učenici Obrtničke škole smjer turističko hotelijerski komercijalist i kuhar . Danijel Dukić pripremio je omlet sa srimušom koji kaže da je srimuš samonikla biljka koja se može pronaći u prirodi .
 
 
 
Kevin Renka  - je pripremio srimuš kao prilog , tako da je  sotirao srimuš i pomiješao s par komada krumpira 
 
 
 
Buduća kuharica Adrijana Adamek  pripremila je čičoku  uz malo soli , acheta balsamica i bučinog ulja .Adrijana kaže da se čičoka  može pronaći u prirodi samo u proljeće  kao samonikla biljka, odnosno korijen .
 
 
Klara Novinc iz 2 H   pripremila je salatu od radića koji se može jest kao salata ili kao  dodatak u prehrani.
 
 
 
Ema Čondrić učenica 2 razreda Hotelijesko-turistički komercijalist pripremila je matovilac , kao bečku klasičnu salatu s matovilcem. 
 
 
Ivana Hounjek  pripremila je koprivu kao špinat uz dodatak srimuša. 
 
 
 
Marta Bertolan .
 
 
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?