Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Svečano otvoren novi Poduzetnički inkubator u Požegi

Riječ je o projektu vrijednom 18,6 milijuna kuna, koji se sufinancira iz fondova Europske unije u iznosu od 17,4 milijuna kuna, čiji je nositel Grad Požega s partnerima i suradnicima.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 971

Poduzetnicima su danas u Požegi u Industrijskoj ulici, otvorena vrata novog Poduzetničkog inkubatora. Riječ je o projektu vrijednom 18,6 milijuna kuna, koji se sufinancira iz fondova Europske unije u iznosu od 17,4 milijuna kuna, čiji je nositelj Grad Požega, a partneri Javna ustanova regionalni koordinator razvoja Požeško -slavonske županije i Grad Kutjevo, te suradnici, Veleučilište u Požegi, Općina Velika i četiri srednje škole iz Požege – Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno-prehrambena škola.

Svečano otvorenje upriličeno je danas povodom Dana grada i Grgureva, uz nazočnost Marka Pavića, ministra rada i mirovinskoga sustava, koji je s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem svečanim rezanjem vrpce pustio u rad novi Poduzetnički inkubator.

„Nismo samo u ovaj objekt uložili novac i znanje, već i vjeru i nadu u budućnost, u mlade ljude koji će ovdje moći započeti svoj poslovni out tako da će im grad Požega i Republika Hrvatska, pomoći da se osnaže i nakon nekoliko godina izađu iz ovog inkubatora kao poduzetnici koji su spremni širiti svoje poslovanje, zapošljavati mlade ljude i osigurati svima nama ono što zaslužujemo – bolju budućnost“- rekao je gradonačelnik Puljašić.00:54 Darko Puljašić

Rekao je gradonačelnik Puljašić. Ministar Pavić naglasio je kako je ova Vlada pokazala da je apsolutni partner jedinicama lokalne i regionalne samouprave i kroz poreznu reformu i kroz pojačano korištenje sredstava iz EU fondova ali i kroz projekt Slavonija Baranja i Srijem.

00:39 Marko Pavić

rekao je ministar Pavić.

Inkubator se prostire na 1.500 m2, nudi četiri proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom te 12 uredskih prostorija opremljenih uredskom i računalnom opremom. U sklopu inkubatora nalaze se i konferencijska te edukacijska dvorana opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom, koju će osim stanara inkubatora moći koristiti i vanjski korisnici.

Kroz kriterij selektivnosti inkubator će biti u prilici odabrati korisnike koji bi sredstvima subvencije trebali stvoriti najviše dodane vrijednosti i novog zapošljavanja, a preferiraju se prvenstveno proizvodne djelatnosti, uslužne djelatnosti vezane uz proizvodnju i preradu, razvoj tehnoloških i naprednih projekata s naglaskom na ICT i druge inovativne tehnologije.

Početak rada Poduzetničkog inkubatora trebao bi biti i okosnica razvoja cijele nove gospodarske zone u Industrijskoj ulici, gdje će ove godine biti otvoren još jedan veliki poslovni prostor.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?