Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Kreće izrada projektne dokumentacije za izgradnju brze ceste Brestovac - Godinjak

U Velikoj županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije danas je svečano potpisan ugovor između Hrvatskih cesta i Instituta IGH, vrijedan 9,3 milijuna kuna bez PDV-a, kojim započinje izrada svih vrsta glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenje građevinske dozvole za izgradnju brze ceste Brestovac Požeški – čvorište Godinjak

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1541

U Velikoj županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije danas je svečano potpisan ugovor između Hrvatskih cesta i Instituta IGH, vrijedan 9,3 milijuna kuna bez PDV-a, kojim započinje izrada svih vrsta glavnih projekata, provedba geodetskih i geotehničkih istražnih radova te ishođenje građevinske dozvole za izgradnju brze ceste Brestovac Požeški – čvorište Godinjak. Rok za izradu projekta je 18 mjeseci.

U prvoj etapi bi trebala biti izgrađena dionica od Brestovca do čvorišta Godinjak dužine 14,5 kilometara kroz jednu kolničku traku brze ceste. Dionica je dosta kompleksna, pa će čak 20% trase biti na objektima, a najveći izazov je probijanje dviju cijevi tunela Babja Gora dužine oko 1.700 metara.

Ovaj važni ugovor potpisali su predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i direktor Instituta IGH Oliver Kumrić.

Zadovoljstvo nisu skrivali lokalni dužnosnici. Evo što je rekao župan Alojz Tomašević.

00:34 Alojz Tomašević

Potpisivanju sporazuma nazočan je bio i saborski zastupnik Franjo Lucić, koji je i sam u proteklim godinama dao velik doprinos da ovaj projekt započne s realizacijom. Smatra da potpisivanjem ugovora dobivaju svi, kako stanovnici tako i gospodarstvenici, jer će Požega biti bliže investitorima i kupcima da brzim i modernim putem dođu što prije do nas.

01:09 Franjo Lucić

Istaknuo je da je upornošću ipak ostvaren cilj i pobjeda, jer će se Požeško-slavonska županija, koja je u teškoj situaciji u današnjem vremenu, ovim projektom razvijati. Očekuje da će se u drugoj polovici iduće godine i 2021. planirati i izgradnja prve faze.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić ističe da se često govori kako je razvoj cestovne infrastrukture preduvjet za razvoj gospodarstva i demografski opstanak pojedinih područja, a u Slavoniji je to brutalna istina.

00:50 Josip Škorić

Planirani troškovi prve faze iznose oko 700 milijuna kuna, dok će nakon dovršetka druge faze i izgradnje drugog kolnika brze ceste ukupni troškovi premašiti 1,2 milijarde kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?