Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dodjela diploma i završetak Opće planinarske škole HPD Gojzerica Požega

Sinoć su u prostorijama HPD Gojzerice iz Požege dodijeljene diplome polaznicima Opće planinarske škole

Autor: RVA/Višeslav Turković
Fotografija: RVA/HPD Gojzerica
Datum:
Broj pregleda: 692

Sinoć su u prostorijama HPD Gojzerice iz Požege dodijeljene diplome polaznicima Opće planinarske škole. Za one koji ne znaju HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega, organizirali su planinarsku školu u periodu od 7. studenog 2018. godine do 27. veljače 2019. godine. Polaznicima je omogućen bogat program stručnih predavanja, kako bi se što bolje pripravili za odlazak u planinu. U sklopu planinarske škole izmijenilo se 12 različitih predavača, od kojih je svaki stručan na svom području. Kroz 12 termina održan je 21 sat predavanja, 13 sati vježbi i 6 izleta od koji je jedan bio trodnevni (ukupno 9 dana izleta). Tijekom školovanja obrađene su sljedeće planinarske teme: Povijest planinarstva, Planinarska organizacija, Planinarska etika, Poznavanje planina, Zaštita prirode, Kretanje u planinama, Planinarska oprema, Pripreme za odlazak u planinu, Boravak u planinama, Opasnosti u planinama, Meteorologija, Prva pomoć, Osnove spašavanja i HGSS, Čvorologija, Sportsko penjanje i alpinizam, Korištenje tehničke opreme, Orijentacija, Održavanje planinarskih putova i staza, Osnove speleologije.

Nakon dodjele diploma polaznicima, dodijeljene su i zahvalnice svim predavačima koji su održali predavanja u sklopu planinarske škole. Potkraj ceremonije polaznici su demokratski (tajnim glasovanjem) birali najboljeg predavača. Svatko od polaznika na papirić je napisao jedno od imena 12 predavača i nakon prebrojavanja većinom glasova za najbolju predavačicu izabrana je Nada Banović iz HPD HZZO Požega. Pobjednica je nagrađena bocom kvalitetnog vina s našeg lokalnog područja, od strane voditelja Opće planinarske škole Višeslava Turkovića.

Na kraju programa organizator i voditelj Opće planinarske škole obratio se nazočnima i obznanio da se škola ponovno organizira u istom zimskom terminu s kraja 2019. na početak 2020. godine, te da se već prijavilo dvoje polaznika. Osim toga pozvao je sve nazočne na Obiteljski izlet u nedjelju 10. ožujka ove godine u 9:00 sati iza Gradske kuće. Izlet se organizira na dvije staze (obiteljska i planinarska) koje obilaze brdo Sokolovac, Vrhovački grad i brdo Sv. Vid gdje izlet završava uz topli grah, vino, pivo, sokove i zvuke tamburice. Na izletu se očekuje oko 300-tinjak građana s obiteljima i planinara iz Vinkovaca, Vukovara, Osijeka, Našica i drugih destinacija.  Organizator Obiteljskog izleta uoči dana grada -  Grgureva je HPD Gojzerica Požega i njeni vrijedni planinari.

Nakon službenog programa, druženje je završilo uz piće i grickalice.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?