Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Učenici Katoličke osnovne škole posjetili Županijski centar 112

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za žurne službe 112, prostorije Županijskog centra 112 danas su posjetili učenici 2. razreda Katoličke osnovne škole

Autor: RVA
Fotografija: RVA/C112
Datum:
Broj pregleda: 456

Povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za žurne službe 112, prostorije Županijskog centra 112 danas su posjetili učenici 2. razreda Katoličke osnovne škole.

Ispred Županijskog centra 112 Požega učenike i nastavnike pozdravio je pročelnik Slavko Marinac, a prezentaciju su održali voditelj odjela za preventivne i planske poslove Antun Širac i viši stručni savjetnik Damir Samardžija.

Učenici su uz prigodnu prezentaciju upoznati sa prednostima i značenjem jedinstvenog žurnog broja 112 te im je objašnjen način kada i kako postupati u situacijama kada trebaju pomoć, te koje podatke trebaju dati operateru centra 112.

Nakon prezentacije, ispred Županijskog centra 112 Boris Horvat demonstrirao je poziv na žurni broj 112 i podsjetio učenike što trebaju reći kada zovu broj 112. Učenici su se u praktičnom dijelu družili sa operaterima Županijskog centra 112 te  zvanjem žurnog broja 112 vidjeli operativan rad centra. 

Na kraju posjete učenici su dobili prigodne edukativne materijale iz područja zaštite i spašavanja i žurnog broja 112, koje će koristiti u nastavi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?