Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Cirkus zvan „elitna požeška prostitucija“ postaje opasan (+18)

Cirkus zvan „elitna požeška prostitucija“ postaje opasan (+18)

Svaka birtija i frizeraj ima svoju verziju koja se kreativno nadograđuje i širi poput gripe. Svinjske ili ptičje gripe, ovisno je li riječ o birtiji ili frizeraju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 11794

Znate onu senzacionalnu požešku priču o kojoj svi sve znaju?

Nije riječ o možebitnoj korupciji, kriminalu ili iseljavanju već o puno opasnijem zanatu. Svaka birtija i frizeraj ima svoju verziju koja se kreativno nadograđuje i širi poput gripe. Svinjske ili ptičje gripe, ovisno je li riječ o birtiji ili frizeraju.

Prostitucija može biti prekršaj i kazneno djelo. Ako osoba usluge nudi samostalno to je prekršaj. Puno ozbiljnije je kad svodnik organizira prodavanje tijela druge osobe ili ih na to prisiljava, jer će odgovarati kazneno i vjerojatno završiti u zatvoru. Gdje spada politička prostitucija nije definirano, ali bliže je kaznenom djelu.

Za ovu požešku svinjsku i kokošju gripu se nismo na vrijeme pripremili pa je došlo do pandemije. U potrazi za cjepivom kontaktirali smo Policijsku upravu požeško-slavonsku i Policijsku upravu brodsko-posavsku ne bi li doznali je li bilo istražnih radnji, privođenja ili drugih aktivnosti zbog prostitucije. Odgovorili su nam da takvih radnji definitivno nije bilo, kako zbog prekršajnih tako i kaznenih djela.

Pa nemoguće!? Provjerili smo još jednom. Nije i nije, uporni su bili.

Sad onaj odvratni dio. Prostitucija se osim na prekršajnu i kaznenu dijeli na elitnu i onu za siromašne. Naša je, navodno, elitna. Nije baš jasno je li elitna prostitucija kad su elita klijenti ili pružatelji/ce usluge, ali koga briga. Bitno da se bar netko osjeća elitno. I nisu u pitanju djevojke u usponu, nego, navodno, solidno situirane žene u tridesetim i ranim četrdesetim godinama s nekoliko djece.

S druge strane elitni moraju biti i klijenti koji si to mogu priuštiti. Redom se spominju poduzetnici, političari i utjecajne osobe. Posljednji biser koji smo čuli je da postoji lista koju je objavio jedan lokalni i jedan nacionalni portal, ali su iz nekog razloga maknuli za pet minuta.

U skretanju pozornosti s vlastitih problema postalo je zabavno igrati se tuđim životima, no moglo bi to nekoga skupo koštati. Jeste li pomislili kako je sada dokazano oklevetanim osobama, njihovim partnerima i obiteljima danas dok pričate o njima? Imaju li problema na sadašnjim i budućim radnim mjestima? Kako je djeci među njihovim prijateljima i kakve posljedice to može ostaviti na njihov razvoj?

Prostitucija je, dakle, samo prekršaj za osobu koja pruža uslugu. Ali je zato kazneno djelo kleveta i sramoćenje kad to čini onaj „tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu“.

Osobe koje se dovodi u vezu s prostitucijom su pokrenule aktivnosti kako bi se utvrdio izvor kleveta i zaustavile neistine. Put bi mogao odvesti prema „elitnim poznavateljima svih mogućih požeških prilika i neprilika“, koji su se ovog puta previše zaigrali u svojim pričama.

Iako je u ovom konkretnom slučaju očito riječ o kleveti, prostitucije naravno ima, ali za istrage postoje institucije a ne birtije i frizeraji.  Igranje s tuđim sudbinama obično izaziva vlastitu sudbinu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?