Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Na Koordinaciji župana i (grado)načelnika teme su bile vatrogastvo, lovstvo i poljoprivredno zemljište

Govorilo se o raspodjeli četiri nova vatrogasna vozila, raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH te prijetnji afričke svinjske kuge na populaciju divljih svinja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 424

Župan Alojz Tomašević održao je danas Koordinaciju s predstavnicima Gradova i Općina s područja Požeško-slavonske županije, uz koje su gosti bili i saborski zastupnik Franjo Lucić te predstavnici županijskog vatrogastva.

Nakon redovnog izvješća o stanju u općinama i gradovima te u županiji, tema sastanka bila je raspodjela vatrogasnih vozila. O čemu je riječ pojasnio je prije koordinacije župan Alojz Tomašević.

00:51 Alojz Tomašević 1.2.

Bilo je riječi i o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, kako će se ono dati u zakup, prodaju ili koncesiju, a župan smatra da zemljište treba dobiti na upravljanje domicilno stanovništvo, obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Tema koordinacije bila je i afrička svinjska kuga koja prijeti populaciji divljih svinja. Pojavila se u Mađarskoj gdje je došlo do uklanjanja velikog broja životinja, što bi bio velik udarac na turistički segment lovstva na području Požeško-slavonske županije, a danas su na sastanku dogovarali smjernice i strategiju ukoliko se ona pojavi na području Hrvatske.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?