Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vrijedna obitelj Pandžić i Zlatni lug dobitnici kolektivne nagrade Grada Požege

To nam je svakako potpora za dalje jer napokon vidimo da se naš rad cijeni, da se ruralni turizam na kontinentu priznaje i sretni smo zbog toga, rekao nam je Leo Pandžić

Autor: RVA
Fotografija: RVA/Zlatni lug
Datum:
Broj pregleda: 1648

Gradsko vijeće Grada Požege jučer je jednoglasno prihvatilo da se Kolektivna nagrada Grada Požege ove godine uruči tvrtki Zlatni lug d.o.o.

Zlatni lug je posljednjih godina sa svojom turističkom ponudom postao sinonim kontinentalnog turizma na području Požege, prepoznatljiv u cijeloj Hrvatskoj. Do sada su im nagrade dolazile s nacionalne razine, a po prvi puta njihov trud bit će nagrađen i u „rodnom“ gradu.

Priču je davne 2008. godine započeo Thomas Heinz Pandžić sa svojom vrijednom obitelji, a danas o ovom respektabilnom imanju brigu vodi njegov sin Leo s kojim smo porazgovarali.

„Krenuli smo s pet soba i dvanaest kreveta, a u staroj štali smo uredili malu salu za četrdesetak ljudi. Interes se brzo širio i uredili smo dodatnu salu za još pedesetak ljudi. Na kraju smo to sve spojili i danas imamo unutarnji kapacitet restorana za oko 150 ljudi te vanjski dio, otvoreni i zatvoreni, za još stotinjak ljudi“, kaže Leo.

Usporedo s restoranom interes je rastao i za smještaj, pa su se proširili za dodatnih šest soba i 17 ležaja. Uz potporu Ministarstva turizma u iznosu od 40 tisuća izgradili su bazen. „Potpora nam je bila motivacija da uđemo u projekt, jer smo na kraju znatno više od toga uložili. No, pokazalo se da gosti bazen koriste maksimalno tijekom ljeta i bila je to dobra odluka“, dodaje.

U posljednjem krugu proširenja prenoćišta, preko puta krčme uređeno je još 10 soba s 20 ležaja, salom i vinskim podrumom te su napokon dosegli kapacitet smještaja jednog autobusa gostiju.

Uz popularno izletište i ribarsku kuću nedavno je otvoreno kamp odmorište s 15 prostranih parcela za kampere, s recepcijom, tuševima, strujom, vodom i svim potrebnim sadržajima za vrhunski kamp. No tu priče ne staje, Zlatni lug i ove će godine ići korak dalje.

„Za ovu godinu plan je aplicirati na potporu za izgradnju sportskih terena, dva multifunkcionalna za nogomet i tenis pored bazena“, otkriva nam Leo Pandžić.

Krajnji cilj i dugoročni plan također postoji, a s obzirom na dosadašnje uspjehe, nema sumnje da će ga i ostvariti.

„Želja nam je mali hotel. Imamo idejno rješenje za hotel sa četiri zvjezdice, vrijedan od 1,5 do 2 milijuna eura s 28 soba za 55-60 osoba. Kad bi to uspjeli, imali bi kapacitet za 110 do 115 osoba. S tim ne žurimo, svakako ćemo pokušati aplicirati za neka sredstva potpore, jer se radi o velikoj investiciji. Mi smo sve što smo do sada radili financirali iz vlastitih sredstava i nešto potpora, nismo ulazili u kredite“, rekao je Pandžić.

Na kraju je izrazio zadovoljstvo zbog nagrade Grada Požege.

„To nam je svakako potpora za dalje jer napokon vidimo da se naš rad cijeni, da se ruralni turizam na kontinentu priznaje i sretni smo zbog toga“, zaključio je Leo Panžić.

Kolektivna nagrada bit će im uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege povodom Dana grada 12. ožujka.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?