Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prihvaćen prijedlog o dodjeli javnih priznanja i dvadesetak drugih odluka i zaključaka

Prihvaćen prijedlog o dodjeli javnih priznanja i dvadesetak drugih odluka i zaključaka

Tek nešto više od sat vremena trebalo je vijećnicima Gradskog vijeća Grada Požege da usvoje 22 točke koje su se našle na dnevnom redu 13. po redu sjednice u ovom sazivu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 524

Tek nešto više od sat vremena trebalo je vijećnicima Gradskog vijeća Grada Požege da usvoje 22 točke koje su se našle na dnevnom redu 13. po redu sjednice u ovom sazivu.

Tako su gradski vijećnici prihvatili Odluku o komunalnom doprinosu i komunalnoj naknadi kojom se određuju područja zona u jedinici lokalne samouprave u kojima se naplaćuje komunalna naknada, koeficijent zone za pojedine zone, koeficijent namjene za nekretnine za koje se plaća komunalna naknada, te rok plaćanja komunalne naknade.

Usvojena je i  Odluka o obavljanju usluge javnih tržnica na malo, prijedlog Odluke o grobljima, uslugama parkiranja na javnim parkiralištima, obavljanju dimnjačarskih poslova, visini paušalnog iznosa poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog Odluke o davanju reciklažnog dvorišta na upravljanje društvu Komunalac Požega d.o.o., davanju prethodne suglasnosti na Statute triju gradskih osnovnih škola, procjeni rizika od velikih nesreća za područje Grada Požege, te o analizi sustava Civilne zaštite u 2018. godini i godišnjem planu razvoja sustava Civilne zaštite s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje 2019.-2021.

Prihvaćena je i Odluka o visini paušalnog iznosa poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, koja će iznositi zakonski minimalnih 150 kuna.

Na ovoj sjednici Gradski vijećnici donijeli su i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2019. godini. Tako će počasni građanin postati Branko Katalinić, Nagradu za životno djelo dobit će prim.dr.med. Ljubo Begić, Godišnju nagradu Grada Požege Nenad Pečur, a kolektivnu nagradu trgovačko društvo Zlatni lug d.o.o.

Nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana grada 12. ožujka.

Detaljni materijali sa sjednice dostupni su ovdje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?