Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljen planinarsko - turistički zemljovid Papuka

Predstavljen planinarsko - turistički zemljovid Papuka

Riječ je o jedinstvenoj karti HGSS-a, stanice Požega, koja obuhvaća planinarske putove, poučne, biciklističke i pješačke staze Papuka.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 600

Nova, jedinstvena karta HGSS-a, stanice Požega, koja obuhvaća planinarske putove, poučne, biciklističke i pješačke staze Papuka, predstavljena je danas u Velikoj. Karta je izrađena tako da je svaka planinarska staza fizički prođena i zabilježena GPS uređajem te obrađena u GIS aplikaciji što joj daje najveću pouzdanost, a ciljani korisnici tematskog turističko - planinarskog zemljovida su domaći i strani planinari i turisti koji su zainteresirani za boravak i sportsko - rekreativne aktivnosti u prirodi.

Glavni koordinator izrade karte Miroslav Mesić, istaknuo je kakao je karta ozbiljna, precizna i sveobuhvatna, a sadržaj zemljovida donosi čak 320 kilometara planinarskih putova, 210 kilometara biciklističkih staza, 6 kilometara poučnih staza, 37 kilometara konjičkih staza te jednu novinu poput hodočasničke staze u dužini od 35 kilometara. Uneseni su i neki novi sadržaji poput izvornih toponima šumskih lokaliteta, lovačke kuće te piktogrami panoramskih točaka, turističkih ureda, srednjovjekovne baštine. S osobitom pažnjom se na zemljovidu ucrtani svi elementi koji mogu poslužiti za orijentaciju i kretanje teško prohodnih i nepristupačnih zemljišta.

Dopročelnik HGSS-a stanice Požega, Zvonimir Miler naglasio je kako program kartografije HGSS provodi već nekoliko godina, a do sada je objavljeno više od 70 karata pojedinih dijelova Hrvatske. Izradom karte Požeške gore i Dilja zaokružuje se područje Požeško - slavonske županije i krajem 2019. godine bit će završen proces s gotovim kartama Papuka, Psunja, Požeške gore, Dilj gore i Krndije.

00:33 Zvonimir Miler

Rekao je Miler. U sufinanciranju izrade karte sudjelovale su općine Velika i Kaptol te TZ Požeško - slavonske županije. Načelnik Općine Velika, Vlado Boban zahvalio se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izradi karte.

00:36 Vlado Boban

Zaključio je Boban. Vrijednost izrade karte kreće se oko 250.000 kuna.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?