Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Prijem za predstavnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege

Prijem za predstavnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege

Gradonačelnik Darko Puljašić prijem je organizirao povodom 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 306

Povodom 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima, Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, danas je primio predstavnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege.

„Današnji dan upisan je zlatnim slovima u hrvatsku povijest. Svi naši prethodnici stoljećima prije sanjali su svoju državu, mi smo je dobili, taj dan, 15. siječnja je priznata i to vašom zaslugom, rekao je gradonačelnik Puljašić.

00:46 Darko Puljašić

istaknuo je gradonačelnik, i dodao kako će Grad Požega i dalje raditi i surađivati s udrugama, te promicati sve vrijednosti za koje su najhrabriji među nama dali i svoj život. “Mladi koji dolaze iza nas moraju biti svjesni svakog trenutka i svakog života koji je izgubljen za domovinu, a vi, suvremenici tog vremena, možete nam u tome neizmjerno pomoći. Morate ostaviti svoj trag jer vrijeme je to koje mora ostati zapisano i zabilježeno kako se nikada više ne bi ponovilo. Nemojte dozvoliti da netko drugi piše tu povijest umjesto vas. “zaključio je gradonačelnik. Predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Pavličević, zahvalio se Gradu Požegi na dobroj suradnji u prošloj godini.00:29 Ante Pavličević

rekao je Pavličević. Podsjetimo, prije 27 godina hrvatsku su neovisnost, na današnji dan, zajedno priznale tadašnje članice Europske unije, a Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, 15. siječnja uspostavila je i diplomatske odnose s Hrvatskom koja je istoga datuma, ali 1998. okončala i mirnu reintegraciju u ratu okupiranog hrvatskog Podunavlja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?