Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Osim studenata, Požeško-slavonska županija planira stipendirati i srednjoškolska deficitarna zanimanja

Od ove akademske godine studentima koji su svoje obrazovanje nastavili u Zagrebu uveden je za njih besplatan prijevoz vlakom petkom iz Zagreba i nedjeljom za Zagreb

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1006

Požeško-slavonska županija u akademskoj godini 2018./2019. stipendira 24 studenta s iznosom od 600 kuna mjesečno kroz deset mjesečnih anuiteta.

Većina studenata već je u svojim boravišnim mjestima studiranja, a s nekolicinom njih te s članovima njihovih obitelji susreo se danas požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. U svom obraćanju još je jednom apelirao na studente da se nakon dovršenog studija vrate u svoja prebivališta i ne odlaze u druge zemlje Europske unije.

00:21 Alojz Tomašević

Od ove akademske godine studentima koji su svoje obrazovanje nastavili u Zagrebu uveden je za njih besplatan prijevoz vlakom petkom iz Zagreba i nedjeljom za Zagreb, što Hrvatskim željeznicama sufinancira Požeško-slavonska županija, čime je studentima omogućen povoljniji i češći obilazak obiteljskih domova. Župan Alojz Tomašević je najavio da će u idućoj akademskoj godini biti povećan broj stipendiranih studenata a promišljaju i o sufinanciranju srednjoškolskih deficitarnih zanimanja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?