Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Obilazak mjesta pogibije Marka, Nikole, Stjepana i Ivice nakon 27 godina

U cilju da se nikada ne zaboravi žrtva koju je hrvatski narod dao za slobodu, članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne bojne ZNG-a predvođeni predsjednikom Draganom Valenta jučer su obišli mjesta stradanja gdje su pred samo stupanje na snagu Sarajevskog primirja 3. siječnja 1992. godine u 18 sati pali veliki hrvatski sinovi našega kraja

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 710

U cilju da se nikada ne zaboravi žrtva koju je hrvatski narod dao za slobodu, članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne bojne ZNG-a predvođeni predsjednikom Draganom Valenta jučer su obišli mjesta stradanja gdje su pred samo stupanje na snagu Sarajevskog primirja 3. siječnja 1992. godine u 18 sati pali veliki hrvatski sinovi našega kraja.

Članovima udruge u obilasku su se pridružili i aktivni pripadnici HV-a također bivši pripadnici ratne postrojbe i sudionici spomenutih ratnih operacija.

Dana 02.01.1992. poginuo je Marko Marić iz Dervišage kojemu su na mjestu pogibelji zapalili svijeću. Isto su napravili i na mjestu logora u Bučju.

Dana 03. siječnja 1992.g. poginuo je Nikola Blagojević iz Kuzmice, te su posjetili mjesto pogibelji u Kričkama.

Istog dana poginuo je i Stjepan Kovačević iz Sovskog Dola, te su posjetili mjesto pogibelji u Gornjoj Šumetlici.

Kobnog 03. siječnja 1992.g. poginuo je i Ivica Šimunović iz Trapara, te su posjetili i mjesto njegove pogibelji u Donjoj Šumetlici.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?