Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] U Poljoprivredno - prehrambenoj školi Požega predstavljen projekt „Agromobilnost“

Projekt pripada programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a odobrila ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 588

U Poljoprivredno - prehrambenoj školi Požega danas je predstavljen projekt Agromobilnost u sklopu programa Erasmus+ koji je započeo 4. lipnja 2018.g., a završit će 3.lipnja 2019.g. Projekt pripada programu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u okviru Ključne aktivnosti 1 – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince, a odobrila ga je Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Poljoprivredno - prehrambenoj školi Požega ovo je prvi projekt mobilnosti u kojem sudjeluje 15 učenika, od toga 8 učenika trećih i četvrtih razreda zanimanja prehrambeni tehničar i 7 učenika trećih i četvrtih razreda zanimanja agroturistički tehničar.

Provedba projekta započela je putovanjem u Portugal točnije u mjesto Braga, 3. studenog 2018. gdje su proveli 14 dana od čega 10 radnih dana. Prehrambeni tehničari su praksu odrađivali u industrijama za proizvodnju mesa, a agroturistički tehničari na poljoprivrednim gospodarstvima s farmama muznih krava. Slobodno vrijeme su proveli upoznavajući se s kulturnim i povijesnim znamenitostima u području u kojem su boravili.

Cilj projekta je unapređenje strukovnih znanja i stjecanje novih vještina sudionika mobilnosti kroz stručnu praksu u području ekološke proizvodnje i ruralnog turizma te u svrhu osobnog razvoja, poboljšanja strukovnog obrazovanja u Poljoprivredno - prehrambenoj školi, podizanja svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja i procesa internacionalizacije škole, rekla je voditeljica projekta Silvija Šipoš Bošnjak.

00:27 Silvija Šipoš Bošnjak

Rekla je Šipoš Bošnjak i dodala kako su učenicima po završetku mobilnosti dodijeljene potvrde o obavljenoj praksi: Europass mobility dokument i certifikat od poduzeća u kojima su radili te time skupili ECVET bodove koji će im u budućnosti značiti prilikom zapošljavanja kako u Hrvatskoj tako i u svim državama Europske unije.

Učenici su na današnjem predstavljanju projekta priredili kratku prezentaciju na kojoj su prikazali 14 dana boravka i rada u Portugalu.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?