Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Interpretacijski centar Terra Panonica – novi pleternički turistički projekt

Interpretacijski centar Terra Panonica – novi pleternički turistički projekt

Ukupna vrijednost projekta je 24.718.714,00 kuna, dodijeljena su sredstva u iznosu od 19.617.772,61 kuna

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 514

Grad Pleternica nositelj je projekta Interpretacijskog centra Terra Panonica. Projekt  sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 24.718.714,00 kuna, dodijeljena su sredstva u iznosu od 19.617.772,61 kuna. Projekt se provodi 47 mjeseci. Partneri projekta su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško – slavonske županije i Turistička zajednica Grada Pleternice.

Projektom Terra Panonica revitalizirati će se infrastruktura za stavljanje prirodne baštine u svrhu gospodarskog razvoja. Projekt će direktno doprinositi pokazateljima te će u sklopu projekta biti izgrađen Interpretacijski centar, multimedijalna dvorana, izložbeni prostor, poučne staze, sustavi evidentiranja posjetitelja, te održane edukacije ciljnih skupina te ostale aktivnosti koje ovaj projekt čine održivim u budućnosti.

Prirodna baština Grada Pleternice i Požeško – slavonske županije biti će temelj za razvijanje društvenog života koja će se temeljiti na edukacijama, terenskim posjetima, otvorenim danima, uspostavljanju volonterskih akcija u prirodi i slično. Sve navedene aktivnosti direktno i indirektno će poboljšati turističku ponudu Grada Pleternice i Požeško – slavonske županije što će rezultirati većim brojem dolazaka u Pleternicu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?