Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Božićni koncert LZD-a Vila Velibita

Već po tradiciji, Glazbeno društvo „Vila Velebita“ svojim je sugrađankama i sugrađanima podarilo još jedan glazbeni doživljaj koji će zasigurno svima ostati u sjećanju. Sinoćnji koncert sublimat je svih nastupa „Vile Velebita“ i gostiju kroz proteklih dvadeset godina njihova postojanja

Autor: RVA/Grad Požega
Fotografija: RVA/Grad Požega
Datum:
Broj pregleda: 279

Već po tradiciji, Glazbeno društvo „Vila Velebita“ svojim je sugrađankama i sugrađanima podarilo još jedan glazbeni doživljaj koji će zasigurno svima ostati u sjećanju. Sinoćnji koncert sublimat je svih nastupa „Vile Velebita“ i gostiju kroz proteklih dvadeset godina njihova postojanja.

Bio je to izbor najboljih nastupa diljem Hrvatske i šire, a pod ravnanjem dirigentice Monike Sokač Botički nastupio je mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ kojega su pratili polaznici Tamburaškog odjela požeške Glazbene škole pod vodstvom Saše Botičkog. Uz njih su nastupili kao solisti Gabrijela Mijatović, Vlado Bauer, Doris Devčić, Antun Glasnović i drugi, a posebne gošće bile su članice ženske klape „Stentoria“ iz Daruvara koje su izvele niz skladbi slavonskog i dalmatinskog izričaja.

Više o radu Udruge i brojnim ovogodišnjim aktivnostima rekao je dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva.

- Zahvaljujem se publici na dvadeset godina vjernosti. Dvadeset godina u životu čovjeka je malen, gotovo zanemariv period, ali dvadeset godina u životu jednoga zbora, opterećenog brojnim usponima i padovima, je iznimno dug period. Sve je započelo u ožujku 1988. godine kada smo u okviru Ličkog zavičajnog društva osnovali izvornu pjevačku skupinu „Vila Velebita“, s ciljem očuvanja tradicijske baštine ličkoga kraja. – prisjetio se dr. Fajdić.

Glazbeno društvo „Vila Velebita“ sa svojim solistima i gostima provelo nas je pjesmom kroz Liku i Slavoniju, ali i kroz druga glazbena podneblja Lijepe naše, pri čemu su oživjeli i poneku starogradsku melodiju, kao i evergreene u zborsko orkestralnoj izvedbi.

Ispred Grada Požege koncert je došao poslušati zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je tom prigodom pozdravio publiku.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?