Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Usvojen proračun Požeško – slavonske županije za 2019. u visini 543 milijuna kuna

Prihodi i primici za 2019. godinu planirani su u iznosu od 543 milijuna kuna što je 17 posto više u odnosu na plan 2018. godine, odnosno na prvi rebalans.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 414

Županijska skupština većinom je glasova, na današnjoj sjednici, usvojila proračun za 2019. godinu u iznosu 543 milijuna kuna što je za 17 posto više odnosu na plan 2018. godine. 80 posto proračuna (436 milijuna kuna) odnosi na vlastite i namjenske prihode proračunskih korisnika, a preostalih 20% (107 milijuna kuna) na prihode Požeško slavonske županije, koji imaju novčani tijek u Proračunu za 2019. godinu.

Od navedenih 107 milijuna kuna, planirani vlastitih prihodi Županije, bez pomoći su, 35 milijuna kuna. Najznačajniji izvor prihoda u Županiji je porez na dohodak, koji je planiran u iznosu od 27 milijuna kuna, od čega je porez na dohodak od Fonda fiskalnog izravnanja u iznosu od 10,8mil. kuna, a županijski porez na dohodak od 17,5mil kuna.– pojasnio je župan Alojz Tomašević i dodao.

00:49 Alojz Tomašević

Rekao je župan i dodao kako je i nekoliko osnovnih višemilijunskih projekata u strukturi proračuna, a to su "Zajedno do zdravlja"  - projekt opremanja dnevne bolnice u OŽB Požega, za što će se izdvojiti gotovo 33 milijuna kuna. Tu je i projekt povećanja energetske učinkovitosti OŽB Požega planiran u iznosu od 21,5 milijun kuna. Rekonstrukcija i opremanje Nastavnog centra Opće županijske bolnice Požega planiran u ukupnom iznosu od 8,5 milijuna kuna, a projekt će se u potpunosti financirati sredstvima iz Europskih fondova. Od vrlo značajnih projekata je i "Centar kompetencija u poljoprivredi i prehrani“, Poljoprivredno prehrambene škole Požega, za koji je otvoren natječaj, a čija je ukupna vrijednost oko 65 milijuna kuna s pratećim objektima i voćnjacima, kao i projekti energetske učinkovitosti škola na području županije u iznosu od 26 milijuna kuna. Povećana su za osam posto i sredstva za program razvoja poljoprivrede kao i program ruralnog razvoja.

Većinom glasova vijećnici su usvojili i prijedlog Županijske razvojne strategije za razdoblje do kraja 2020. Godine te Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Požeško- slavonske županije za razdoblje do 2020. godine. Riječ je o vrlo važnom dokumentu na temelju kojega se pripremaju projekti te povlače nacionalna i europska sredstva.

Većinom glasova prihvaćen je i drugi rebalans proračuna za 2018 godinu, Izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za ceste za 2018. te plan za 2019. godinu kao i programe javnih potreba udruga proisteklih iz Domovinskog rata, humanitarno socijalnih udruga, te udruga u kulturi i sportu.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?