Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Otvoren 47. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju

Simpozij je okupio oko od 130 liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata s fakulteta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 561

U Požegi je danas počeo 47. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju, a okupio je oko od 130 liječnika, subspecijalista neuropedijatrije, profesora i docenata s fakulteta iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Predsjednik Organizacijskog odbora prim.mr.sc. Vlado Drkulec, pozdravljajući nazočne, naglasio je kako mu je izuzetno drago što je ovako eminentni skup organiziran u godini kada se obilježava 60 godina organizirane pedijatrijske zaštite djece u Požegi.

Na odjelu za pedijatriju požeške bolnice danas radi osam pedijatara, dva defektologa, tri logopeda, četiri više medicinske sestre, viši radni terapeut 16 medicinskih sestara te ostalo osoblje, a Opća županijska bolnica Požega prema svojim kadrovskim i tehničkim potencijalima već dugi niz godina slovi kao jedna od boljih zdravstvenih ustanova ovoga ranga u hrvatskim okvirima. Nazočnima se prigodnim riječima obratio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić

00:21 Darko Puljašić

Simpozij je otvorila prof.dr.sc. Nina Barišić, predsjednica Hrvatskog društva za dječju neurologiju, Hrvatskog liječničkog zbora, naglašavajući kako joj je izuzetno drago što se 47. simpozij održava baš u Požegi u organizaciji OŽB Požega, koja radom Odjela za pedijatriju, izuzetno doprinosi i kvaliteti neuropedijatrijske službe i radu s djecom s neuroonkološkim bolestima.

00:53 Nina Barišić

U OŽB Požega rdjeluje i neuropedijatrijska ambulanta koju vodi doc.prim.dr.sc. Andrea Šimić Klarić u kojoj se svakodnevno obavljaju tri dijagnostičke metode.

00:29 Andrea Šimić Klarić

Nakon otvaranja simpozija uvodno predavanje održao je prof David Schorling iz Freiburga, a zatim su uslijedila predavanja neuromuskularnim bolestima, genetskim i negenetskim poremećajima kretanja, status epilepticus, neuroonkologiji i dr. Za sutra su najavljena sponzorirana predavanja i zatvaranje Simpozija.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?