Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Druženje članova Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško - slavonske

[FOTO] Druženje članova Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško - slavonske

Druženju su nazočili predstavnici udruge Gluhih i nagluhih Požega, Udruga slijepih, Udruga Humanum Požega, predstavnici sponzora te gradonačelnik Grada Požege.

Autor: RVA/Udruga OSI Požega
Fotografija: Udruga OSI Požega
Datum:
Broj pregleda: 244

Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske je povodom nadolazećeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, dana 28.11.2018. organizirala druženje svojih članova u restoranu „Krčma Zlatni lug“.

Druženju su nazočili predstavnici udruge Gluhih i nagluhih Požega, Udruga slijepih, Udruga Humanum Požega, predstavnici sponzora te gradonačelnik Grada Požege. Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske koja broji oko 600-tinjak članova brine za osobe s različitim vrstama invalidnosti a okupljaju djecu, mlade te starije i nemoćne osobe.

“Iskreno mi je drago da smo se okupili u ovako velikom broju. Raduje me što je s nama danas i naš gradonačelnik koji doista sa svojim suradnicima prati, skrbi i podupire rad ove naše udruge. Pozdravljam i naše podupiratelje koji svojim donacijama potpomažu kvalitetniji rad i napredak naše udruge, gospođu i gospodina Čabraju, gospođu i gospodina Matoš, kao i naše dugogodišnje suradnike. Iskreno hvala u ime svih nas osoba s invaliditetom, zaposlenika naše udruge što nam dajete vjetar u leđa.“ - rekla je predsjednica Udruge, Jelosavka Jakovljević

Udruga se može pohvaliti brojnim projektima koje provode, a onaj najznačajniji je pružanje osobne asistencije za 20-tak osoba s najtežim oblicima oštećenja.

S nekoliko riječi nazočnima se obratio gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić: „Naravno da mi imamo obvezu, ali uvijek je lako surađivati s ovako prekrasnim ljudima koji daju sebe za one potrebite. Lijepo vas je sve vidjeti, drago mi je da pazite jedni na druge, drago mi je da cijenite jedni druge, a mi smo za vas ovdje i vi ćete reći što i koliko trebate. Grad Požega uistinu je sretan što ima ovakve udruge i nadam se da ćemo se i dalje družiti. Gradska uprava vam je na raspolaganju da vam pomognemo da se uključite u sav gradski život jer imate pravo na to.“

Kako su osobe s invaliditetom često usamljene te ponekad marginalizirane, udruga želi osnažiti i osigurati inkluziju te jednakost, a ovakvim druženjima odmak od teške svakodnevice, dodala je predsjednica Jakovljević.
Također se zahvaljujemo ostalim donatorima koji su svojom nesebičnom gestom potpomogli organizaciji druženja osoba s invaliditetom: vinariji Enjingi, slastičarnici Promenada, Zagrebačkoj pivovari, Otto Bock Adria d.o.o. - PJ Slavonski Brod te načelniku Općine Velika g. Vladi Bobanu.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?