Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zimska služba spremna za izazove koji slijede

Poslove zimske službe na području prometnica kojima upravlja Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije obavlja zajednica ponuditelja Presoflex gradnja i Niskogradnja Jurčak, a njihovo mjesto pripravnosti u Industrijskoj ulici u Požegi obišao je danas župan Alojz Tomašević

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 777

Prve pahulje zabijelile su prije nekoliko dana Slavoniju, no prava zimska sezona tek nam predstoji.

Poslove zimske službe na području prometnica kojima upravlja Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije obavlja zajednica ponuditelja Presoflex gradnja i Niskogradnja Jurčak, a njihovo mjesto pripravnosti u Industrijskoj ulici u Požegi obišao je danas župan Alojz Tomašević.

00:36 Alojz Tomašević

Županijska uprava za ceste ukupno brine o 474,8 kilometara prometnica, od čega je oko 330 kilometara na području nadcestarije Požega, a ostalo na području nadcestarije Pakrac.

Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a, pojašnjava da postoje prioriteri i dinamika poslova te se sukladno praćenju vremenske prognoze s izvoditeljima uvode stupnjevi pripravnosti u odnosu na temperature koje dobivaju od Državnog hidrometeorološkog zavoda.

00:35 Mijo Jozak

Godišnje zimska služba košta oko 2,4 milijuna kuna bez troška soli. Od Zlatka Raguža iz Presoflex gradnje doznali smo da zimska služba trenutno na raspolaganju ima četiri vozila u Požegi te dva u Pakracu i osam ljudi u ovom prvom stupnju pripravnosti, a dalje ovisi o potrebama i stupnjevima pripravnosti, kad u zimsku službu uključuju dodatne ljude i strojeve.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?