Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Tri zlatne i jedna srebrena medalja za mlade tehničare na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“

Danas ih je u Gradskoj vijećnici primio i gradonačelnik Darko Puljašić

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 372

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je danas mlade tehničare Zajednice tehničke kulture Grada Požege, koji su pod vodstvom mentora Martina Kaprela na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“ održanom u Iloku od 26. do 28. listopada godine osvojili 3 zlatne i 1 srebrenu medalju. Prijamu je nazočan bio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege Đuka Pelcl.

U konkurenciji 80 izlagača, naši mladi Požežani su se predstavili s četiri rada: Đurđica Pelcl i Filip Križanac s radom Dekorater, koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala, Luka Kotorac i David Gelenčir s radom Mini transporter flipsa, koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 mm, Roko Puljašić i Marta Hac s Uređajem za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada koji rješava obradu cjelovitog ječmenog i pšeničnog slada, a koji daje povoljan učinak na ljudsko zdravlje, te Marsel Pandža s radom Mini eko dvopolni dozator koji rješava doziranje praškastih materijala koji imaju uporabu u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

"Grad Požega već dugi niz godina podržava aktivnosti Zajednice tehničke kulture i ovo nam je samo potvrda da smo svi na dobrom putu, a to je da u gradu Požegi, Požeško - slavonskoj županiji i Slavoniji razvijamo tehničku kulturu," istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Darko Puljašić.

00:25 Darko Puljašić

rekao je gradonačelnik Puljašić, čestitajući mladih tehničarima. Iako u mirovini mentor Martin Kaprel, kaže kako se aktivirao u Zajednici tehničke kulture s ciljem da se unaprijedi rad učenika i da se na pravi način pokažu izvan granica našeg grada i županije.

00:41 Martin Kaprel

rekao je mentor Kaprel. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege Đuka Pelcl izrazio je nadu kako će u budućnosti ova ekipa pokazati još svojih potencijala.

00:46 Đuka Pelcl

rekao je Pelcl. Inventum“ se kao stalna regionalna izložba afirmirao kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja kao i tehničkog stvaralaštva mladih.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?