Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeško-slavonska županija će dobiti dvadesetak bike vodiča

Teoretska edukacija provodi se u ugostiteljskom objektu Akademija graševine u Venju

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 944

Požeška kotlina ima iznimne predispozicije za razvoj sve popularnijeg cikloturizma. Jedan od temeljnih elemenata za ostvarenje plana je edukacija specijaliziranih bike vodiča, pa je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije osmislila i provodi projekt „Razvoj cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji“ koji je ušao u drugu fazu. Projekt se financira sredstvima Požeško-slavonske županije i Ministarstva turizma, a u sklopu ove faze u suradnji s Istarskom turističkom razvojnom agencijom organizirali su edukaciju za bike vodiče, koju upravo prolazi 23 kandidata s područja naše županije.

Teoretska edukacija provodi se u ugostiteljskom objektu Akademija graševine u Venju, gdje nam je Ivona Odvorčić Kahanek iz županijske Turističke zajednice pojasnila o kakvom projektu je riječ.

00:39 Ivona Odvorčić Kahanek

Sam projekt provodi Martin Čotar, europski prvak na kronometar od prije dvadesetak godina. Danas je zaposlenik Istarske razvojne turističke agencije, zadužen za vođenje i razvoj bike&outdoor proizvoda u Istarskoj županiji. Polaznici će ovog vikenda proći edukacije, a za dva tjedna polagati prvu pomoć, kartografiju, orijentaciju na terenu, vođenje gostiju, osnove fiziologije i prehrane, tehnike vožnje na terenu i poligonu. Cikloturizam je u Istri vrlo razvijen oblik turizma, a ovakve edukacije provode već jedanaest godina. U tom razdoblju održali su više od dvadeset edukacija i ostalo im je svega nekoliko županija u kojima nisu educirali vodiče.

00:38 Martin Čotar

Iz toga se izrodilo desetak malih agencija koje su u svojim krajevima ostvarile kvalitetnu uslugu te se tim putem zaposlilo tridesetak ljudi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?