Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dani jabuka u Požegi okupili pedesetak izlagača iz cijele Slavonije

Izložba je otvorena danas do 18 sati te sutra u subotu do 16 sati

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 746

Najstarija izložbi jabuka, voćnih prerađevina i meda u Hrvatskoj, 21. po redu izložba „Dani jabuka“, okupila je u požeškoj Sportskoj dvorani Tomislav Pirc pedesetak izlagača iz cijele Slavonije.

Na otvorenju su ispred organizatora izlagače i goste pozdravili Ivica Prpić, pročelnik županijske podružnice Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek. U ime pokrovitelja manifestacije Grada Požege, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha rekao je da ova izložba svjedoči o identitetu Požege.

00:45 Ferdinand Troha

Zamjenik župana Željko Jakopović je ispred pokrovitelja Požeško-slavonske županije podsjetio da Županija olakšava i pomaže u razvoju voćarstva. Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi postat će tako Centar kompetentnosti.

00:40 Željko Jakopović

Dane jabuka otvorio je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede. Istaknuo je početak provedbe Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, što je omogućilo da je cijena jabuka nešto veća nego proteklih godina te se položaj poljoprivrednika popravio u odnosu na trgovačke lance i otkupljivače.

00:45 Tugomir Majdak

Na izložbi se osim komercijalnih sorti jabuka mogu pronaći brojne stare autohtone sorte te različiti proizvodi ove kraljice voća. Svoje proizvode predstavili su i proizvođači meda i brojnih drugih voćnih vrsta, ljekovitog bilja, kao i proizvođači sira, suvenira, pletenih i drvenih proizvoda.

U programu su s koreografijom „Pozdrav jeseni“ nastupila djece Dječjeg vrtića Požega te pjesnik Ivan Abibović iz Zavičajne udruge pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić.

Uz Hrvatsku poljoprivredno-šumarsku savjetodavnu službu, organizator izložbe je i Udruga Zlatna dolina Požega, suorganizatori su Veleučilište u Požegi, Poljoprivredno-prehrambena škola i Obrtnička škola Požega, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Požeško-slavonska županija i Grad Požega. Izložba je otvorena danas do 18 sati te sutra u subotu od 10 do 16 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?