Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Barbara Nenadović iz OŠ Vilima Korajca Kaptol i Tamara Marčetić iz OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega pobjednice su županijskog natjecanja u čitanju naglas

Pobjednice idu na državno natjecanje koje će se održati 22. i 23. studenog 2018. u Sisku u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 696

Petu godinu za redom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege danas je održano županijsko natjecanje u čitanju naglas pod sloganom "Čitanje je zakon!". Natjecanje organizira Gradska knjižnica u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem školskih knjižničara.

Ove godine sudjelovalo je devet osnovnih škola iz županije: OŠ braće Radića Pakrac, OŠ Grigora Viteza Poljana, OŠ "Dobriša Cesarić" Požega, OŠ "Ivan Goran Kovačić " Velika, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Dragutina Lermana Brestovac OŠ Vilima Korajca Kaptol OŠ "Vladimir Nazor" Trenkovo i OŠ Julija Kempfa Požega.

To je najveći odaziv do sada, kaže Mirjana Franculić, voditeljica Županijske matične službe Gradske knjižnice i čitaonice Požega i organizatorica natjecanja.00:09 Mirjana Franculić

Zadatak čitačima je bio potaknuti motivaciju na čitanje djela kojega su odabrali, te objasniti zašto im se knjiga sviđa, a uz to ocjenjivalo se izražajno i razumljivo čitanje, te sveukupan dojam. Natjecatelji su sami odabrali knjige s kojima će se predstaviti, a važnu ulogu odigrale su mentorice i knjižničarke škola, koje su ih pripremile.

Najuspješniji ove godine bili su u mlađoj kategoriji : 1. Barbara Nenadović, učenica 5.a razreda OŠ Vilima Korajca Kaptol, 2. Tena  Fider, učenica 3. razreda OŠ braće Radića Pakrac i 3. Matej Miličević, učenik 4.c razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega.

U starijoj kategoriji : 1. Tamara Marčetić, učenica 6.a razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega, 2. Lucija Mijatović, učenica 6.a razreda OŠ Dragutina Lermana Brestovac i 3. Antonija Kiš, učenica 6. razreda OŠ braće Radića Pakrac. Prvoplasirane učenice iz obje kategorije putuju na državno natjecanje koje će se održati 22. i 23.studenog u Sisku u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?