Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Započelo suđenje, župan Tomašević ne osjeća se krivim

Započelo suđenje, župan Tomašević ne osjeća se krivim

Suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević počelo je u ponedjeljak na općinskom sudu u Slavonskom Brodu čitanjem optužnice i izjašnjavanjem okrivljenog, koji je rekao da se ne osjeća krivim

Autor: RVA/Hina
Fotografija: RVA/Hina
Datum:
Broj pregleda: 1677

Suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom Tomašević počelo je u ponedjeljak na općinskom sudu u Slavonskom Brodu čitanjem optužnice i izjašnjavanjem okrivljenog, koji je rekao da se ne osjeća krivim. 

Na početku suđenja Tomaševićev odvjetnik je zatražio isključenje javnosti sa suđenja radi zaštite osobnog života optuženika i članova obitelji koji će svjedočiti, ali je sudac Slaven Vidmar odbio prijedlog jer ne nalazi razloge za isključenje javnosti s cijele rasprave.

Tomaševiću se sudi za fizičko i verbalno nasilje nad suprugom Marom koje se dogodilo 2. listopada 2017. u njihovoj obiteljskoj kući. U optužnici stoji da je župan „u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva“ te da ju je „u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu.“

Na današnjem ročištu Mara Tomašević je sat i pol govorila o nasilju koje je trpila. "Suprug me tukao i šamarao, prijetio da će me ubiti i zaklati. Čak je i nož na mene potezao nekoliko puta", rekla je između ostalog. Navela je i da ju je suprug pokušao automobilom pregaziti. Povezujući obiteljsko nasilje s preljubničkim ponašanjem svog muža, rekla je kako je željela spasiti brak, ali da očito to suprug nije želio.

Prema njezinim riječima, suprug je nekoliko dana uoči sudskog ročišta pokušao nagovoriti  da se pomire, no Alojz Tomašević je negirajući takav tijek događaja rekao kako je tada došao nahraniti konje.

Mara Tomašević je nasilje prijavila policiji, a pisala je i vrhu HDZ-a i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću. Tomašević  je istupio iz HDZ-a do završetka sudskog postupka, no ostavku na dužnost župana nije želio podnijeti. Ona je u međuvremenu na Općinskom sudu u Požegi dala izjavu kojom povlači sve optužbe protiv supruga, no kako je postupak protiv njega pokrenut po službenoj dužnosti, suđenje se nije moglo zaustaviti.  S Općinskog suda u Požegi slučaj  je prabačen na slavonskobrodski Općinski sud.

Sljedeće ročište zakazano je za 16. i 17.siječanj 2019. godine.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?