Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Erasmus+ program u Požegi okupio mlade iz šest zemalja

Erasmus+ program razmjene mladih „Youth Intiatice“ okupio je u Požegi 42 sudionika iz Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 708

Erasmus+ program razmjene mladih „Youth Intiatice“ okupio je u Požegi 42 sudionika iz Turske, Danske, Litve, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske. Organizator je udruga Terra Slavonica, uz potporu Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a mladi su u Požegi boravili tjedan dana. U sklopu svojih aktivnosti posljednjeg dana su posjetili Gradsku kuću, gdje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Prema riječima Predraga Kusića iz udruge Terra Slavonica, cilj je razmjene upoznati mlade s konceptom europskog građanstva te ih motivirati da postanu aktivni građani. Tijekom prošlog tjedna održane su radionice o europskim vrijednostima, demokraciji te ljudskim pravima.

00:22 Predrag Kusić

Jedna od sudionica projekta je dvadesetdvogodišnja Požežanka Ajshe Zymi, studentica menadžmenta na Veleučilištu u Slavonskom Brodu.

00:25 Ajshe Zymi

Jedan od zaključaka je da mladi u Požegi nemaju prostor za druženje te da bi u Požegi trebalo osnovati „Youth club“, gdje će mladi ima svu potrebnu infrastrukturu za druženje, pisanje projekata ili druge svrhe.

U projektu je sudjelovao i Savjet mladih Grada Požege, čiji se predsjednik Ivan Svjetličić zahvalio na pozivu za sudjelovanje, najavivši različite aktivnosti Savjeta, dok je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha zahvalio svim sudionicima projekta i izrazio zadovoljstvo što mladi preuzimaju inicijativu, jer se od njih to i očekuje.

00:31 Ferdinand Troha

Troha je dodao kako vjeruje da će mladi iz Požege ponijeti lijepe impresije te se nada da su upoznali kulturu, običaje te stekli prijateljstva za neke buduće projekte.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?