Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Planinarski izlet Gojzerica na Dilj goru

Na PK Viljevo, održana je vježba za 100-tinjak djece u organizaciji prijateljskog društva HPD Zanatlija iz Osijeka.

Autor: RVA/HPD Gojzerica
Fotografija: HPD Gojzerica
Datum:
Broj pregleda: 618

HPD Gojzerica iz Požege jučer je organizirala planinarski izlet na planinarsku kuću Viljevo iznad Brodskog Drenovca, poznatu turističku i planinarsku destinaciju. Ispred Super Konzuma u Požegi okupilo se 20-tak planinara, te auto posadama krenulo prema crkvi Sv. Dmitra (najstarija crkva u našoj županiji) u Brodskom Drenovcu.

Prvo smo obišli crkvu, a onda je krenula planinarska avantura na Dilj goru. Ekipa planinara prošla je pokraj ostataka kuće Andrije Štampara, poznatog hrvatskog i svjetskog liječnika i dobrotvora, koji je rođen ovdje u Brodskom Drenovcu. Postao je poznat i cijenjen u cijelom svijetu zbog svojih zasluga na području zdravstva.

Ekipa je nastavila obroncima Dilj gore prema Kasonjskom vrhu i dalje prema PK Viljevo, gdje se odvijala vježba za 100-tinjak djece u organizaciji prijateljskog nam društva HPD Zanatlija iz Osijeka. Gojzerice su dočekane pečenom janjetinom, domaćim mladim vinom i ljubaznošću domaćina Zdravka Ećimovića Lojze, te njegovih prijatelja i rođaka.

Predsjednik društva Višeslav Turković kaže: ''Uživali smo u hodanju neka 3 sata, a onda smo se odmorili uz mlado vino i pečenu janjetinu. Dan je bio prekrasan, uživali smo u svakom trenutku. Može li biti bolje!? Poslije svega vraćamo se sretni i zadovoljni kući u Požegu. Ovdje je uvijek lijepo, domaćini su ljubazni i svakako vraćamo prvom prilikom.''

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?