Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Položen kamen temeljac za izgradnju Studentskog doma u Požegi

Svečanosti je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1698

Prigodnom svečanošću danas je u Požegi na prostoru pored Gradskih bazena položen kamen temeljac za izgradnju novog Studentskog doma, projekta vrijednog: 32.708.529,43 HRK, od čega su ukupno prihvatljivi troškovi: 32.638.129,43 HRK, a iznos bespovratnih sredstava: 32.638.129,43 HRK. Opći cilj projekta koji nosi naziv: Izgradnja Studentskog doma u Požegi KK.09.1.2.01.0013 u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ KK.09.1.2.01. je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.

Specifični ciljevi su doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju; unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi te doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.

Ciljna skupina su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, s mjestom prebivališta izvan grada Požege, s posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju.

U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji će u svom sastavu imati sljedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente s invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba. Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine. Prijavitelj projekta je Veleučilište u Požegi, dok je partner na projektu Studentski centar u Požegi.

Idejni i glavni projekt zgrade studentskog doma izradilo je poduzeće Termoprojekt d.o.o. iz Požege, dok je projektnu prijavu izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko - podravske županije u suradnji s djelatnicima Veleučilišta u Požegi.

Dekan požeškog Veleučilišta, prof. dr.sc. Borislav Miličević, danas je naglasio kako je uvjeren da će izgradnja Studentskog doma uvelike doprinijeti prepoznatljivost Požege i Požeško - slavonske županije kao poželjnog mjesta za život i studiranje mladih ljudi.00:42 Borislav Miličević

Rekao je dekan Miličević. Svečanosti je nazočila i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac sa suradnicima. „Kada je riječ o studentskim domovima iskorištena su sva raspoloživa sredstva i uloženo je 1,2 milijarde kuna kako bi se unaprijedila kvaliteta života studentske populacije, a do kraja ove godine u planu je uložiti još toliko za dva velika projekta: e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola i Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ – rekla je Žalac00:39 Gabrijela Žalac

Rekla je ministrica i izrazila zadovoljstvo što je važnost EU fondova prepoznata i na području Požeško-slavonske županije i što je u sklopu svih operativnih programa do sada u ovoj financijskoj perspektivi u projekte na našem području uloženo 933 milijuna kuna.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?