Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U Požegi održan Simpozij povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa stomom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa stomom, većinom osoba operiranih od raka debelog crijeva, u subotu je u Požegi održan Simpozij i javnozdravstvena akcija u kojoj su sudjelovali ILCO Savez Hrvatske, Liga protiv raka Požega i ILCO Požega, koji je ujedno obilježio 10 godina postojanja uz podršku Zavoda za javno zdravstvo

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 566

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa stomom, većinom osoba operiranih od raka debelog crijeva, u subotu je u Požegi održan Simpozij i javnozdravstvena akcija u kojoj su sudjelovali ILCO Savez Hrvatske, Liga protiv raka Požega i ILCO Požega, koji je ujedno obilježio 10 godina postojanja uz podršku Zavoda za javno zdravstvo.

Požega je ove godine bila domaćin okupljanja svih ILCO društava iz Republike Hrvatske, koja okupljaju osobe koje žive sa stomom (tvorbom, najčešće na trbušnoj stjenci, koji je najčešće posljedica liječenja raka debelog crijeva). S preko 60 gostiju iz svih dijelova Republike Hrvatske i velikog broja naših sugrađana održana je javnozdravstvena akcija i obilježen Dan plave i ružičaste vrpce, nakon toga Simpozij te organizirano druženje sudionika.

Na Simpoziju koji je održan pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva bilo je riječi o unapređenju provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva, novim metodama liječenja i skrbi o oboljelima, ali je i skrenuta pozornost na probleme s kojima se osobe sa stomom susreću te je bilo riječi i o edukaciji za enterostomalne terapeute kao specijalizaciji za medicinske sestre.

Skupu su se obratili: Jasna Kresojević, predsjednica ILCO Požega  te Ognjan Peleš, dipl.oecc., predsjednik ILCO Saveza Hrvatske. Stručni dio je započela s temom vezano uz unapređenje provedbe Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva, Jasmina Kovačević, dr.med., predsjednica Lige protiv raka Požega i koordinatorica NPP ispred Zavoda za javno zdravstvo, zatim s temom “Liječenje raka debelog crijeva”, Doc.prim.dr.sc. Goran Šantak, dr.med. ispred OŽB Požega i na kraju je došla tema “Edukacije za enterostomalne terapeute”, Vesna Konjevoda, dipl. med.techn, predsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara digestivne kirurgije. Nakon Simpozija nastavljeno je prigodno druženje sudionika. Organizatori su se zahvalili svima koji su uveličali događaj i svakako sponzorima Stoma Medical d.o.o. i Coloplast Hrvatska.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?