Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Erasmus francuski studenti na stručnoj praksi u kutjevačkom vinogorju

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, koji Veleučilište u Požegi provodi od 2009. godine i u kojemu je do sada sudjelovalo preko 150 sudionika iz preko 30-tak zemalja, na Veleučilištu u Požegi i partnerskim institucijama Kutjevo d.d. i Galić vina su u razdoblju od 24.9 do 5.10.2018. boravili studenti i profesori iz francuske vinske škole Ineopole Formation - MFR Midi-Pyrénées, Brens

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1139

U okviru Erasmus+ programa mobilnosti, koji Veleučilište u Požegi provodi od 2009. godine i u kojemu je do sada sudjelovalo preko 150 sudionika iz preko 30-tak zemalja, na Veleučilištu u Požegi i partnerskim institucijama Kutjevo d.d. i Galić vina su u razdoblju od 24.9 do 5.10.2018. boravili studenti i profesori iz francuske vinske škole Ineopole Formation - MFR Midi-Pyrénées, Brens.

U okviru Erasmus+ programa studentske razmjene sedam studenta na studiju vinogradarstva iz Francuske su provodili program stručne prakse pod budnim okom mentora enologa u vinariji Galić Stjepana Adžića, te Vlade Previšića i i Filipa Puljašića zaposlenika u vinariji Kutjevo d.d., ujedno i diplomiranih studenata Veleučilišta u Požegi na studiju vinogradarstva i vinarstva s iskustvom Erasmus+ mobilnosti tijekom studija. Francuski studenti su prošli sve faze proizvodnog procesa vezanih uz proizvodnju vina - od berbe i prerade do punjenja i kušanja poznatih vina Kutjevačkog vinogorja.

Zadovoljstvo načinom organizacije i sadržajem ovog modela komparativnog i suradničkog učenja u okviru provođenja stručne prakse, te razmjenom iskustva između mladih stručnjaka u području vinogradarstva i vinarstva iz francuske i hrvatske vinske škole, te podršku za nastavak provođenja Erasmus+ programa suradnje, iskazali su svi sudionici navedenog procesa s nadom kako će ova vinska priča nastavak dobiti uzvratnim posjetom studenata, profesora i mentora u vinarijama Galić i Kutjevo d.d. francuskoj vinskoj školi u Brensu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?