Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Projektom „Eko-kamp Belli“ zbližavaju djecu iz Slovenije, BiH i Hrvatske

Cilj projekta je promovirati ovaj kraj, njegovu povijest i kulturu te zbližavati mlade kao i ekumensko zbližavanje katoličke i pravoslavne Crkve

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 530

Prijepodne je u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi predstavljen projekt „Eko-kamp Belli“, nastao u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonskom županijom, Parkom prirode Papuk i Domom sv. Augustina u Velikoj. Naziv nosi po ivanjskom rovašu, najmanjem gušteru Hrvatske čije se stanište nalazi na veličkom dijelu Papuka. Sudionici su kroz tjedan dana imali priliku upoznati kulturno-povijesno-prirodne znamenitosti našega kraja, a posjetili su osim Požege i Velike Jankovac, Viroviticu, Park prirode Papuk, arboretum Lisičine i druga mjesta.

Projekt je predstavila voditeljica profesorica Ivana Arambašić.

00:43 Ivana Arambašić

Uz učenike Katoličke gimnazije u Požegi kao domaćine sudjelovali su učenici Škofijske gimnazije Vipava iz Slovenije, Katolički školski centar "Petar Barbarić" iz Travnika u Bosni i Hercegovini, Katolička klasična gimnazija iz Virovitice, Srpska pravoslavna gimnazija iz Zagreba, Katolička osnovna škola iz Požege te studenti s Odjela za biologiju pri Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Cilj projekta je promovirati ovaj kraj, njegovu povijest i kulturu te zbližavati mlade kao i ekumensko zbližavanje katoličke i pravoslavne Crkve. Na današnjem predstavljanju sudionike projekta pozdravio je i Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?