Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Uređenje zgrade Caritasa Požeške biskupije

Uređenje zgrade Caritasa Požeške biskupije

Požeška biskupija prošle godine nabavila je zapuštenu zgradu nasuprot Željezničkog kolodvora u Požegi

Autor: RVA/Požeška biskupija
Fotografija: RVA/Požeška biskupija
Datum:
Broj pregleda: 1716

Caritas Požeške biskupije od svog osnutka djeluje u skromnim uvjetima jedne manje obiteljske kuće u kojoj ne uspijeva obavljati sve zadaće koje su mu povjerene u služenju ljudima u potrebi. Stoga je Požeška biskupija prošle godine nabavila zapuštenu zgradu nasuprot Željezničkog kolodvora u Požegi, koju nastoji postupno uređivati u skladu s financijskim mogućnostima. Idejno rješenje i arhitektonski projekt izradio je arhitekt Boris Vučić Šneperger iz tvrtke Tablinum d.o.o. iz Zagreba. Spomenuta građevina je zaštićeno kulturno dobro te se svi radovi odvijaju pod nadzorom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Konzervatorskog odjela u Požegi.

Do sada je izvedeno statičko učvršćivanje zgrade, koja je tijekom prijašnjih nestručnih uređenja izgubila i svoj prvobitan izgled. Trenutačno se radi na uređenju krovišta. U navedenu zgradu bit će smještena uprava Caritasa, skladišta, blagovaonica za korisnike Caritasove kuhinje, Centar „Pro vita et familia“ s bračnim i obiteljskim savjetovanjem, radionice za djecu, prostori za održavanje različitih susreta karitativne naravi.

Na istoj okućnici u planu je i izgradnja zgrade katoličkog vrtića u sklopu odgojno-obrazovnih nastojanja Požeške biskupije, u koji bi trebao biti smješten Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića, koji trenutačno djeluje u uvjetima koji nisu primjereni standardu za tu djelatnost.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?