Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

 Požega među najboljim hrvatskim gradovima na području obrazovne i demografske politike

Požega među najboljim hrvatskim gradovima na području obrazovne i demografske politike

Istarživalo se koji su najbolji hrvatski gradovi kada su u pitanju gospodarstvo, demografija i obrazovna politika, te kvaliteta života. Među finalistima u kategoriji velikih gradova, uz Čakovec, Kaštela, Šibenik i Veliku Goricu, našla se i Požega.

Autor: RVA/pozega.hr
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 916

U suradnji sa Hanza mediom i istraživačkom agencijom Ipsos, a na temelju niza objektivnih i mjerljivih pokazatelja portal Gradonačelnik.hr istražio je koji su najbolji hrvatski gradovi kada su u pitanju gospodarstvo, demografija i obrazovna politika, te kvaliteta života. Među finalistima u kategoriji velikih gradova, uz Čakovec, Kaštela, Šibenik i Veliku Goricu, našla se i Požega.

Temeljem proračunskih pokazatelja i ostalih javno dostupnih službenih podataka za razdoblje od 2015. do 2017. godine istraženo je koliko gradovi iz svojih proračuna izdvajaju za obrazovanje, koliko za obitelji i djecu, za naknade i opremu za novorođenčad, za stipendije i školarine, kakvi su standardi u vrtićima i školama kada je u pitanju broj djece po odgojitelju/profesoru te koliko, ukupno, imaju visoko obrazovanih građana u svojoj populaciji. Analitičari su te podatke posložili u posebne indekse temeljem kojih smo, prvi put u povijesti hrvatske, dobili objektivnu i na konkretnim brojčanim pokazateljima utemeljenu rang listu i poredak svih hrvatskih gradova.

Kako je poanta i cilj čitavog ovog izbora nagraditi najbolje i potaknuti ih da budu još bolji, te isticanjem njihovih primjera motivirati sve ostale, a pogotovo one s dna ljestvice, da promijene politiku i drugačijim proračunskim planiranjem osiguraju svojim građanima bolje uvjete života i obrazovne standarde, ovdje se ističe samo petnaest najboljih gradova.

U kategoriji malih gradova najbolji su se, tako, pokazali gradovi Bakar, Novigrad, Pag, Pazin i Vis. Među srednjim gradovima za obrazovanje i obitelj najviše, ukupno, ulažu Kastav, Novi Marof, Poreč, Umag i Vrbovec, dok su nam finalisti u kategoriji velikih gradova Čakovec, Kaštela, Požega, Šibenik i Velika Gorica.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?