Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO]Kanižlićevci obilježavaju Europski tjedan mobilnosti

Europskog tjedna mobilnosti koji se ove godine obilježava pod motom „Kombiniraj i kreni, Kanižlićevci su se uputili na Požešku goru te biciklističke ture po Požegi i okolici.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1304

Učenici i nastavnici OŠ Antuna Kanižlića obilježavaju danas Europski tjedan mobilnosti. U svojim nastojanjima poticanja različitih oblika kretanja, povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se ove godine obilježava pod motom „Kombiniraj i kreni, Kanižlićevci su se uputili na Požešku goru te biciklističke ture po Požegi i okolici.

Na ovaj način želi se potaknuti istraživanje različitih opcija organiziranja putovanja i razmišljanja koji način najbolje odgovara za dolazak do željene destinacije - kaže voditelj projekta, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Goran Mlakar.

00:34 Goran Mlakar

rekao je Mlakar i dodao kao u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti sudjeluju svi učenici i nastavnici škole uključujući i Područnu školu Vidovci, što je približno 650 sudionika raspoređenih po devet planinarskih staza prilagođenih dobnim skupinama učenika, te tri biciklističke ture za učenike od trećeg do osmog razreda.

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Ovogodišnji glavni cilj je potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja mobilnosti koja su im ponuđena u njihovim gradovima, kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost prijevoza.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?