Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Povećanje smještajnih kapaciteta preduvjet je za kontinuirani razvoj turizma

Povećanje smještajnih kapaciteta preduvjet je za kontinuirani razvoj turizma

Na stranicama županije objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtijeva za dodjelu potpora sukladno Programu poticanja ulaganja u smještajne kapacitete na području Požeško-slavonske županije. Rok za dostavu zahtjeva je 15. listopada 2018.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski/FB Zlatni lug
Datum:
Broj pregleda: 710


Početkom rujna požeško - slavonski župan Alojz Tomašević donio je Odluku o poticanju ulaganja u razvoj turizma na području županije za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Temeljem te Odluke objavljen je i Javni poziv za podnošenje zahtijeva za dodjelu potpora sukladno Programu poticanja ulaganja u smještajne kapacitete na području Požeško-slavonske županije u ovoj godini, što predstavlja jednu od mjera kojom Županija potiče razvoj turizma.

Potpore se u namijenjene hotelima (minimalno tri zvjezdice), kampovima ili kamp odmorištima visoke razine pružanja usluge(minimalno tri zvjezdice), objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na domaćinstvu (minimalno tri zvjezdice), te objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge  na OPG-u. (minimalno tri sunca)

O tome su danas na konferenciji za novinare govorili župan Tomašević i direktorica TZ Požeško - slavonske županije, Maja Jakobović Vukušić. „Ove godine imamo oko 1061 ležajeva, a 2014. imali smo ih tek 449, što predstavlja značajan pomak, zato nam je cilj potpora daljnjeg razvoja turizma u broju smještajnih kapaciteta i novootvorenih objekata“ – naglasio je župan Tomašević.

00:47 Alojz Tomašević

„Osim poljoprivrede želimo se pozicionirati i u turizmu jer za to imamo prostor, mogućnosti i kapacitete, zaključio je Tomašević.

„Kroz nacionalni sustav eVisitor moguće je detaljno pratiti koji smještajni objekti egzistiraju na nekom području, kretanja u smislu povećanja kapaciteta tih smještajnih objekata i njihove popunjenosti. Svi ti parametri na području naše županije su iznimno dobri zadnje tri godine, pa je stoga i došlo do povećanja broja ležajeva. No kako bi taj smještajni kapacitet pratila i kvalitetna usluga, Javni poziv koji je Županija objavila traži i određene kriterije, kaže direktorica TZ Požeško - slavonske županije Maja Jakobović Vukušić.

00:49 Maja Jakobović Vukušić

ističe Jakobović Vukušić, dodajući kako žele izjednačiti stopu sufinanciranja kod svih jedinica lokalne samouprave, bili oni poticani ili ne. Odluka o poticanju ulaganja u razvoj turizma otvara prostor da županija narednih godina i kroz druge modele potiče razvoj turizma, primjerice kroz ruralni, eno i gastro turizam.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?