Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Veličani proslavili Dan općine i zaštitnika župe sv.Augustina

Veličani proslavili Dan općine i zaštitnika župe sv.Augustina

Zaslužnim kolektivima i pojedincima uručena su i priznanja.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1339

Velika danas slavi svoj Dan i blagdan zaštitnika župe sv. Augustina. Tim povodom u župnoj crkvi u Velikoj služena je sveta misa, nakon čega je u Društveno vatrogasnom domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni gosti.

U ime predsjednika Vlade RH, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege, prof. dr. Željko Glavić, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Davor Huška, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, osječko – baranjski župan Ivan Anušić, predsjednica Skupštine Požeško - slavonske županije Josipa Miličević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, te ostali brojni gradonačelnici i načelnici gradova i općina.

Načelnik Vlado Boban, pozdravljajući goste osvrnuo se na proteklu godinu, navodeći nekoliko kapitalnih investicija koje su odrađene, a svakako najznačajnija od njih je plinofikacija Velike.

00:54 Vlado Boban

rekao je Boban i podsjetio kako će zahvaljujući Razvojnoj agenciji Panora i Požeško-slavonskoj županiji energetski biti obnovljene i dvije škole - u Velikoj i Trenkovu, a sama općina uspjela je od ministarstava i fondova dobiti sredstva za obnovu Društveno vatrogasnog doma u Velikoj.

Boban dodaje kako sve više koriste i socijalne fondove preko svoje udruge „Veličanka“ koja je realizirala više od osam projekta od kojih su neki u pripremi, a neki već u realizaciji, i čija je ukupna vrijednost veća od 10 milijuna kuna.

Ovom prilikom posebno se zahvalio tvrtki Vinota i Goranu Šutalu za kojega, kako kaže, vjeruje da će oplemeniti velički kraj svojim ulaganjima i dobro iskoristiti potencijal koji Velika ima. Naime Tvrtka Vinota trenutno je u fazi izrade projekata za izgradnju hotela s četiri zvjezdice i Aqua parka. Investicija je vrijedna više desetaka milijuna kuna, zahvaljujući kojoj će biti otvoreno 60-ak novih radnih mjesta.

Riječi zahvale uputio je i Veličaninu Borisu Kožiću, zahvaljujući čijem je prijateljstvu iz srednjoškolskih dana s Reufom Aždahićem, pokrenuta akcija donacije sportske opreme tvrtke Jannsen Fritsen iz Nizozemske u suradnji s organizacijom „Sports for children“ koja će pronaći svoje mjesto u veličkim i požeškim školskim i sportskim dvoranama.

Na kraju sjednice zaslužnim kolektivima i pojedincima uručena su i priznanja. Ove godine dobili su ih prim. dr. Dragutin Ivanović, Goran Šutalo, direktor i vlasnik Color grupe, Veličanin Antun Toni Marinić, Antonija Zelenika, vlasnica OPG-a, Fondacija Sports For Children iz Nizozemske i Reuf Aždahić, Stjepan Raič, dugogodišnji voditelj Službe robnih zaliha pri Ministarstvu gospodarstva rada i poduzetništva, Drago Gruić, dugogodišnji nogometaš i trener u NK Papuk Velika, Zoran Zekić, dugogodišnji igrač NK Kamen Ingrada, danas trener NK Osijeka, Hrvoje Barišić, direktor općih poslova u NK Osijek, Mijo Samardžija, višestruki pobjednik u natjecanjima u oranju, Matea Kožić, uspješna natjecateljica Fitnes kluba Play, Klara Šebalj odličan učenica OŠ I.G.Kovačić iz Velike, Tina Klarić, odličan učenica OŠ Vladimir Nazor iz Trenkova, te KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?