Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Policija upozorava na lažne nagradne igre na društvenim mrežama

Policija upozorava na lažne nagradne igre na društvenim mrežama

U proteklih nekoliko dana zaprimili su više prijava građana koji su putem Facebooka, smatrajući da sudjeluju u nagradnoj igri, organizatorima „nagradne igre“ poslali fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1393

Iz Policijske uprave požeško-slavonske obavijestili su nas kako su proteklih nekoliko dana zaprimili više prijava građana koji su putem društvene mreže Facebook, smatrajući da sudjeluju u nagradnoj igri, organizatorima „nagradne igre“ poslali fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

Naime, građani su na društvenoj mreži Facebook igrali nagradnu igru te im je nedugo potom na Messenger stigla poruka kako su upravo oni „sretni dobitnici“ i da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci, kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu. Međutim, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su dobili bilo kakvu povratnu informaciju, shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare i o tome su obavijestili policiju.

Obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne „nagradne igre“ na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?